Порошенко заперечує привітання Путіна з днем Росії

09:05, 07.07.2020
Порошенко заперечує привітання Путіна з днем Росії

Порошенко звинуватив депутатку від фракції "Слуга народу" у брехні, на що Верещук обурилася і попросила його забрати свої слова.

Народна депутатка фракції "Слуга народу" Ірина Верещук в прямому ефірі телепередачі заявила, що п’ятий президент Петро Порошенко в 2014 році привітав главу РФ Володимира Путіна з днем Росії.

 

Як інформує УМ, про це Верещук сказала в ефірі "Свобода слова"

 

"Пан Порошенко, наприклад, 12 червня (2014 року - ред.) вітав з днем Росії (Путіна – ред.), коли уже був Слов’янськ, Краматорськ і так далі", - сказала вона.

 

Зі свого боку Порошенко звинуватив її у брехні, на що Верещук обурилася і попросила його забрати свої слова.

 

Лідер "Європейської солідарності" декілька разів повторив, що вона розповсюджує неправдиву інформацію.

 

Також нардеп монобільшості наголосила, що абсолютно впевнена у своїх словах і що цю інформацію легко можна перевірити.

 

Ведучий програми Вадим Карп'як зазначив, що звинувачення Верещук - серйозне, а Росія зацікавлена в такому інформаційному закиді задля дестабілізації ситуації в Україні.

 

Після технічної паузи дискусія продовжилася.

 

Лідер "ЄС" заявив, що знайшов повідомлення з сайту президента України, в якому вказано, що "Порошенко висловив рішучий протест Путіну через танки". Також він звернув увагу, що на сайті Кремля 12 червня 2014 року вказано, що "Порошенко привітав Путіна з днем Росії".

 

Верещук в той же час повідомила, що вона цю інформацію знайшла "у багатьох джерелах".

 

Дійсно, 12 червня 2014 року інформацію щодо привітання Порошенком Путіна розповсюджували низка проросійських ЗМІ в Україні з посиланням на прессекретаря президента Росії Дмитра Пєскова.

 

Офіційний Київ не повідомляв про таке привітання, однак зазначала, що Порошенко висловив протест президенту Росії.

 

12 червня 2014 року у прес-службі Порошенка "Українській правді" підтвердили, що "змістовна і тривала" розмова Порошенка та Путіна відбулася у четвер у другій половині дня.

 

Також прес-секретар президента України Святослав Цеголко зазначив, що в розмові Порошенко назвав неприйнятною ситуацію, "коли через державний українсько-російський кордон на територію нашої держави потрапили танки".