САП відкрила справу щодо Рябошапки

14:28, 06.05.2020
САП відкрила справу щодо Рябошапки

Справа відкрито на підставі рішення суду

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила справу за фактом можливого декларування недостовірної інформації та одержання неправомірної вигоди колишнім генеральним прокурором Русланом Рябошапкою.

 

Як інформує УМ, про це повідомяє САП.

 

 "Внесено відомості в ЄРДР по ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) і ст. 368 ч. 4 (одержання неправомірної вигоди)",- сказано в повідомленні.

 

У прокуратурі уточнили, що справа відкрито на підставі рішення суду, і мова про підозру поки не йде.

 

Нагадаємо: 5 березня Верховна Рада висловила недовіру генеральному прокурору Руслану Рябошапці, що мало наслідком його відставку з посади.

 

Ініціаторами недовіри були 119 нардепів. Серед них народні депутати від "Слуги народу", зокрема, Максим Бужанський та Олександр Дубінський, яких пов'язують з олігархом Ігорем Коломойським, а також обранці від "Опозиційної платформи – За життя", в тому числі й Віктор Медведчук та Вадим Рабінович.

 

Як повідомляла УМ, ексгенпрокурор Руслан Рябошапка вважає, що президент Володимир Зеленський знищує реформу прокуратури, оскільки руками свого генпрокурора Ірини Венедіктової повертає на посади старих прокурорів, які не пройшли атестації