Тетяна Чорновол оскаржує ухвалу судді Вовка про домашній арешт

08:15, 23.04.2020
Тетяна Чорновол оскаржує ухвалу судді Вовка про домашній арешт

Тетяна Чорновол під домашнім арештом не носить електронний браслет, але носить футболку із автографом Кличка. (Фото з ФБ-сторінки Віталія Кличка)

Розгляд апеляційної скарги про обрання запобіжного заходу екснардепу Тетяні Чорновол запланований у Київському апеляційному суді в четвер, 23 квітня о 12.00.

 

Зокрема, пані Чорновол та її адвокати оскаржують ухвалу скандально відомого судді Печерського райсуду столиці Сергія Вовка від 16 квітня, яким їй було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомила пресслужба Київського апеляційного суду.

 

«Розгляд апеляційної скарги сторони захисту, поданої на ухвалу Печерського районного суду міста Києва від 16 квітня 2020 року про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту відносно підозрюваної Ч., призначено на 24 квітня 2020 року (12 год. 00 хв)», - йдеться у повідомленні суду.

 

У повідомленні також вказується, що йдеться про судове засідання «у кримінальному провадженні відносно колишнього народного депутата України VIII скликання, підозрюваної у вчиненні ряду злочинів».

 

Тоді як сама Тетяна Чорновол раніше повідомляла, що електронний браслет їй так і не одягнули.

 

«Влада не виконує рішення суду - електронний браслет мені не одягли. Чому? Ха-ха. Не має браслетів... Продали в Китай разом з масками? Ця "зелень" нікчемна ні на що не здатна. Бачте, репресіями вони зайнялися, а браслетами не запаслися. Чи то справді втекти в ДНР партизанити в тилу ворога», - іронізувала екдепутатка у Facebook.

 

До речі, Тетяна Чорновол також написала, що напередодні її, як «арештантку» відвідав вдома мер Києва Віталій Кличко. На фото видно, що обоє не дотримуються соціальної дистанції і не носять захисних масок. Тепер під домашнім арештом екснардепка тепер носить футболку Кличка із автографом.

 

Як повідомляла «УМ», обшуки ДБР у будинку Чорновол і оголошення їй підозри в умисному вбивстві внаслідок підпалу офісу партії регіонів у 2014 році, гостро розкритикував міністр МВС Арсен Аваков.

 

16 квітня Печерський суд обрав Тетяні Чорновол запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета. Суд також поклав на неї обов’язки здати свої документи для виїзду за кордон тощо.