«Реванш Антимайдану»: Порошенко обурений обшуками у Чорновол

14:34, 10.04.2020
«Реванш Антимайдану»: Порошенко обурений обшуками у Чорновол

«Це точно неприйнятно. Ми не залишимо це без реакції», — зазначив Порошенко.

Обшуки, які сьогодні вранці слідчі ДБР провели у помешканні учасниці Майдану, вдови героя АТО, народного депутата восьмого скликання Тетяни Чорновол, супроводжується численними порушеннями закону. .

 

«Це сьогодні має жахливий символізм. Це означає перемогу антимайдану. Перемога сил реваншу. Я думаю, що дуже символічно, коли адвокат Януковича обшукує і видає підозру, і намагається заарештувати вдову героя АТО, матір 2 дітей, активістку Майдану, на яку було здійснено замах. Коли вони випускають бійців Беркута, які розстрілювали Майдан, і заарештовують активістів Майдану», — наголосив п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

 

«Я звертаюся до влади, до президента — зупинити це свавілля, яке дискредитує Україну в очах всього світу», — закликав Петро Порошенко.

 

Він повідомив, що за його інформацією ця справа супроводжується численними порушеннями закону.

 

«Починаючи від суду, який це розглядав, — це сумнозвісний Печерський суд, який штампує подібні рішення, незважаючи на юрисдикцію Шевченківського суду для ДБР. І завершуючи тим, як проходили обшуки, вилучення речей, знущання над вдовою, активістом за підписами колишнього адвоката Януковича», — наголосив Порошенко.

 

«Це точно неприйнятно. Ми не залишимо це без реакції», — зазначив Порошенко.

 

Водночас сама Чорновол заявила, що слідчі ДБР шукали одежу, в якій вона була 18 лютого 2014 року, під час Майдану.

 

"Я, як не дивно, її знайшла. Вони вилучили куртку, вилучили каску, рюкзак. Ці речі знайшлися. далі у мене забрали нагородну зброю, хоча не мали права забирати. Ще у мене забрали телефон, хоч і не мали права забирати… У мене тут живе велика сім’я, багато речей – обшукували скрізь: і підвал, і погреб. У мене повідомлення про підозру – 8 статей. У половині з них покарання щось там від 5 до 15 років. Це політичні репресії. Це справа за Майдан. Проти мене як проти активіста Майдану…Чи підпалювала я офіс "Партії регіонів"? Так… Чи причетна я до вбивств? Ні, мої руки не в крові", - оприлюднило заяву Чорновол партія "Європейська Солідарністьпід час трансляції.

 

На думку ексдепутатки, влада намагається "змінити історію Майдану". Вона пояснила, що підпалом офісу "Партії регіонів" вона з чоловіком намагалася відволікти увагу силовиків, щоб врятувати майданівців, і "відтягнути на себе" так званих "тітушок"

 

Чорновол запевнила, що закликала майданівців не вбивати опонентів і сама ніколи не була "катом". Вона також зазначила, що сама була на фронті, а її чоловік – загинув на фронті.

 

Водночас, народний депутат "Європейської солідарності" Микола Княжицький зазначив, що при обшуку було порушено закон: не лише вилучили одяг, а й особисто Чорновол оглядали, всупереч ухвалі суду, а також вручили підозру вдома, а не у кабінеті слідчого.  

 

Він звернувся до президента Володимира Зеленського: "Ті, хто таким чином діє, довго на посаді не були. Я маю надію, що це не ініціатива Зеленського, а ініціатива російських агентів ДБР, які хочуть зробити все, що Зеленський злетів із посади максимально швидко… Я прошу  владу діяти мудро і не порушувати закон у такий нахабний спосіб".

 

Як повідомляла УМ, від ранку 10 квітня у будинку ексдепутатки Тетятни Чорновол провели обшук і вилучили арсенал холодної та вогнепальної зброї.