Зеленський очікує більшого залучення США до питань Криму і Донбасу через призначення спецпредставника

13:27, 31.01.2020
Зеленський очікує більшого залучення США до питань Криму і Донбасу через призначення спецпредставника

Президент України Володимир Зеленський висловив надію, що США будуть більш залучені до процесів мирного врегулювання на сході України та деокупації Криму завдяки призначенню з цих питань окремої особи з Державного департаменту.

 

Про це заявив Зеленський після переговорів з Держсекретарем США Майком Помпео під час зустрічі зі ЗМІ.

 

"США були є і будуть нашим ключовим союзником у захисті суверенітету та територіальної цілісності України. Ми дуже високо цінуємо зусилля президента Трампа та його адміністрації у цих справах. Вдячні і за вашу особисту тверду і непохитну позицію щодо війни на Донбасі та незаконної анексії Криму. Сьогодні я висловив надію, що США будуть більш залучені до процесів мирного врегулювання на сході України та деокупації Криму завдяки призначенню з цих питань окремої особи з Державного департаменту", - сказав Президент.

 

Він також подякував США за активну роль у розвитку результативної співпраці України та НАТО.

 

Зеленський подякував США за активну роль "у розвитку результативної співпраці України та НАТО".

 

Президент також додав, що відносини Києва та Вашингтона є незмінно міцними, бо базуються  на "повній довірі, взаєморозумінні та спільних довготривалих стратегічних інтересах".

 

Він також нагадав, що дві палати Конгресу США системно підтримують надання фінансової допомоги Україні, зокрема на 2020 рік така допомога передбачена у сумі майже 700 мільйонів доларів.

 

Зеленський подякував США за "ефективну санкційну політику" щодо агресора і закликав американських інвесторів вкладати кошти в Україну.

 

Нагадаємо, Помпео запевнив у повній підтримці України у справі припинення агресії Росії.

 

Вранці у п’ятницю, 31 січня, Помпео зустрівся з міністром Пристайко у будівлі МЗС України у столиці.