Пристайко зустрівся з Держсекретарем США Помпео у Києві: домовилися про поглиблення стратегічного партнерства

11:15, 31.01.2020
Пристайко зустрівся з Держсекретарем США Помпео у Києві: домовилися про поглиблення стратегічного партнерства

Державний секретар США Майк Помпео зустрівся з міністром закордонних справ України Вадимом Пристайко у будівлі МЗС України у столиці.

 

Про це передає УНН.

 
 
Після офіційної зустрічі пресу попросили залишити приміщення, де проходитимуть переговори.
 
 
Під час зустрічі  обговорили питання подальшої політичної взаємодії щодо відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, зміцнення обороноздатності, просування внутрішніх реформ у нашій державі, розвитку економічної та інвестиційної співпраці, повідомила у Twitter речниця МЗС Катерина Зеленко.
 
 

"Дуже конструктивна зустріч міністра закордонних справ України Вадима Пристайка з Державним секретарем США Майком Помпео у Києві", - написала Зеленко.

 

 
Пристайко подякував Помпео за чіткі та потужні меседжі щодо непохитності підтримки України Сполученими Штатами у протидії російській агресії, відстоюванні суверенітету та територіальної цілісності, посиленні обороноздатності та проведенні критично важливих реформ.
 
 

Державний секретар США Майк Помпео та міністр закордонних справ України Вадим Пристайко також взяли участь у церемонії покладання квітів до меморіалу "Стіна пам’яті загиблих за Україну".

 

 

Так, церемонія відбулась після переговорів Помпео і Примстайка у будівлі МЗС України. 

 

Після покладання квітів Держсекретар та міністр вирушили до Михайлівського собору.

 

На сьогодні запланована зустріч Помпео з Президентом Володимиром Зеленським. Вона має відбутись о 12:00 у будівлі Офісу Президента. 

 

 
Як повідомляла УМ, раніше Держсекретар США заявив, що під час зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським обговорить питання європейської безпеки.