Україна та Росія домовились щодо транзиту газу: представник Єврокомісії підписав угоду

21:31, 20.12.2019
Україна та Росія домовились щодо транзиту газу: представник Єврокомісії підписав угоду

Марош Шефчовіч

Колишній заступник голови ЄК у справах Енергосоюзу Марош Шефчовіч підписав угоду, яка необхідна для безперебійного транзиту російського газу до Європи через Україну.

 

Про це він повідомив у Twitter.

 

"Приємно підписати добре збалансовану угоду, яка необхідна для забезпечення безперебійного транзиту російського газу в Європу через Україну. Кожен сьогодні переможець", - написав Шефчовіч.

 

Як повідомили в Офісі Президента, представники Європейської комісії, України та Російської Федерації сьогодні досягли остаточної домовленості з принципових позицій щодо транзиту російського газу через територію України для європейських споживачів і врегулювання взаємних претензій. 

 

За інформацією Офісу, подробиці будуть повідомлені у суботу, 21 грудня, на брифінгу міністра енергетики та захисту довкілля України Олексія Оржеля та виконавчого директора НАК “Нафтогаз України” Юрія Вітренка, який відбудеться в Офісі Президента.

 

Нагадаємо,  що жоден контракт із запропонованих “Нафтогазом” і обговорюваних на переговорах компанія не ставить в залежність від погашення боргу “Газпрому” за Стокгольмським арбітражем. Про це в ефірі “Радіо НВ” сказав глава НАК “Нафтогаз” Андрій Коболєв.