Справи Майдану: Від Зеленського вимагають позачергової сесії Ради

12:24, 17.11.2019
Справи Майдану: Від Зеленського вимагають позачергової сесії Ради

(фото: facebook.com/HeavenlyHundredLawyers)

Адвокатська дорадча група вимагає від президента України Володимира Зеленського скликати позачергову сесію Верховної Ради для проведення голосування за поправку №318 до законопроекту №2116, яка дозволить зберегти слідство у справах Майдану.
 
"Вимагаємо не передавати провадження у справах Майдану до ДБР до прийняття поправки, створення управління по Майдану у ДБР та переведення туди слідчих з ГПУ", - йдеться у заяві адвокатів. 
 
Водночас, за словами адвоката Героїв Небесної Сотні Євгенії Закревської, наразі президенту необхідно скликати позачергову сесію Ради для продовження розгляду законопроекту і голосування норми про забезпечення слідства у справах Майдану.
 

"Справи не можна передавати до ДБР до того, як поправку №318 буде проголосовано, у ДБР буде створено управління у справах Майдану, слідчих із ГПУ переведуть до ДБР, бо це означатиме передати справи Майдана просто в руки Портнова (Андрія Портнова, - ред.)", - заявила Закревська.
 
Як писала "УМ", слідство у справах Майдану має зупинитися з 20 листопада на невизначений час - оскільки Верховна Рада не проголосувала необхідні поправки до закону про ДБР, які б дозволили продовжити розслідування.