4 листопада повинно початися розведення в Петрівському - Зеленський

12:29, 31.10.2019
4 листопада повинно початися розведення в Петрівському - Зеленський

Україна планує почати розведення у Петрівському на Донбасі 4 листопада за умови, якщо протягом тижня там зберігатиметься тиша.

 

Про це заявив Президент Володимир Зеленський після засідання Комісії Україна – НАТО, що проходить в Києві.

 

"Умовами зустрічі нормандської четвірки було підтвердження тексту формули Штайнмайєра і розведення військ у Золотому і Петрівському. Коли ми кажемо Золоте - ми повинні розуміти, що це Катеринівка. Тобто є 5 ділянок Золотого, 4 з них контролює українська влада і українські військові. Ми почали розведення в Катеринівці. Якщо буде все безпечно у Петрівському впродовж тижня, ви знаєте, повинно бути 7 днів тиші, то 4 листопада ми повинні почати розведення і в Петрівському", - сказав він.

 

Нагадаємо, командувач ООС 29 жовтня заявив, що останній обстріл ділянки розведення в Золотому зафіксували 18 жовтня, а "обстріл, про який штабом операції повідомлялося напередодні, відбувся не в зоні розведення сил та засобів".

 

Як повідомляла УМ, у штабі ООС офіційно підтвердили початок відведення військ на Донбасі біля селища Золоте. Процес розведення військ поблизу Золотого триватиме протягом 3 днів, заявили в штабі.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський хоче повертати окупований Донбас в три етапи

 

Водночас добровольці, які там перебувають, заявили, що необхідні для цього умови так і не були виконані.

 

У штабі ООС повідомили, що по Золотому-4 стріляли за день до розведення сил.

 

А місія ОБСЄ зафіксувала у понеділок порушення режиму припинення вогню за кілька кілометрів від ділянки розведення сил в районі Петрівського на Донеччині.
 
 
28 жовтня 2019 року, в районі проведення операції Об’єднаних сил, наказом Командувача об’єднаних сил введено режим "ЖОВТИЙ".