У Золоте до ветеранів приїхала поліція (Оновлено)

14:09, 28.10.2019
У Золоте до ветеранів приїхала поліція (Оновлено)

До ветеранів, які перебувають у селищі Золотому на Луганщині, приїхали озброєні поліцейські та намагалися провести обшуки у бійців.

 

Відео з місця події у пабліку "Останній блокпост. #Ні_Капітуляції", пресслужба Нацполіції

 

У групі "Останній блокпост. #Ні_Капітуляції": "Просто зараз до групи ветеранів у селищі Золоте приїхали близько 20 поліцейських з автоматичною зброєю під приводом "перевірки" – намагалися обшукати автівки та особисті речі бійців.



На даний момент "правоохоронці" поїхали, ймовірно, проінформувати своє начальство. Готуємось. І стоїмо до кінця". 

 

У свою чергу у Нацполіції повідомили, що правоохоронці продовжують нести службу у Золотому-4 та Катеринівці. 

 
 
ФОТО ПОЛІЦІЇ

Відзначається, що зусилля поліцейських спрямовані на забезпечення безпеки місцевих жителів та проведення профілактичної роботи, у тому числі щодо дотримання правил проїзду блокпостів. 

 
 
ФОТО ПОЛІЦІЇ 

Раніше 27 жовтня заступник глави Нацполіції Вадим Троян заявив, що ветерани-добровольці, які мали легальну зброю, вивезли її у супроводі поліції із Золотого-4.

 

Як повідомляла УМ, У понеділок, 28 жовтня, в Золотому-4 18 поліцейських зі зброєю приїхали до місця розташування бійців "Азову".

 

26 жовтня Володимир  Зеленський приїхав до добровольців у Золоте та в різкій формі зажадав від них прибрати наявну у них зброю.
 
 
Ветерани війни з Росією, які прибули до міста Золоте на Луганщині захищати його у випадку відступу ЗСУ, запевняють, що діють виключно в межах закону й не збираються їхати звідти, доки існує загроза "втрати території України".
 
 
Штаб операції Об'єднаних сил заявив, що люди зі зброєю, які спілкувалися із президентом України у Золотому, перебувають у зоні ООС нелегально.МВС заявило, що після зустрічі із Зеленським добровольці вивезли зброю із Золотого-4.