«Слуги народу» на годину запізнилися до Ради: під парламентом мітинг (фото)

11:03, 02.10.2019
«Слуги народу» на годину запізнилися до Ради: під парламентом мітинг (фото)

(фото: facebook.com)

Депутати від фракції "Слуга народу" більше ніж на годину запізнилися на засідання Верховної Ради.
 
Станом на 11 годину ранку нікого з депутатів президентської партії на засіданні Ради не було, хоча засідання мало початися о 10.00.
 
"Усі фракції та позафракційні на місці, а от нікого з Слуги народу - нема...", - повідомила у Фейсбуку Іванна Климпуш-Цинцадзе.
 
Як виявилося, вони провели засідання фракції, на яке прийшов президент Володимир Зеленський.
 
При цьому нікого попереджено не було.
 
Засідання почалося після 11-ї години.
 

Тим часом під будівлею парламенту збираються протестувальники.
 
Як пише "Українська правда" з посиланням на джерела, президент Володимир Зеленський провів зустріч з головами парламентських фракцій.
 
Також, за даними співрозмовника, після зустрічі з головами фракцій, президент пішов на засідання фракції "Слуга народу".
 

Там Зеленський повторив те, що казав на брифінгу 1 жовтня.
 
Зокрема, заявив, що "ніякої зради немає, і виборів під дулами автоматів не буде". На фракції ніхто Зеленському не перечив.
 
Засідання Верховної Ради станом на 10:35 не розпочалося.
 
Як писала "УМ", вночі на Майдані Незалежності в Києві зібралося близько півтисячі людей, не згодних з підписанням так званої "формули Штайнмаєра".
 
 
 
У свою чергу партія "Голос" вимагає проведення закритого засідання Ради, на якому закликають президента України Володимира Зеленського пояснити, який документ підписано в Мінську і на які поступки готовий піти глава держави.
 
П’ятий президент України та народний депутат від "Європейської солідарності" Петро Порошенко заявив, що підписання "формули Штайнмаєра" означає послаблення або навіть і зняття санкцій проти Росії.
 
Нагадаємо, ввечері 1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що делегація України погодила "формулу Штайнмаєра" під час зустрічі Контактної групи у Мінську. Зеленський заявив, що її не слід боятися.
 
При цьому колишній представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний закликав не ухвалювати "формулу Штайнмаєра": "Небезпека! У будь-якому випадку українська сторона це не може підписувати в Мінську! Не можна це розглядати і в нормандському форматі. Це вибори за сценарієм Кремля. Це вибори заради легітимізації „влади“ на окупованій території! Цей папірець не забезпечить мир, не вирішить соціально-гуманітарні проблеми!", - стверджує політик
 

Раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що Україна згодна на "формулу Штайнмайєра", але за виконання низки умов.

 

Водночас сам президент України Володимир Зеленський заявив, що провести місцеві вибори на Донбасі можуть тільки після виведення російських військ і за українським законодавством.
 
Також Зеленський раніше анонсував обговорення "нормандською четвіркою" так званої "формули Штайнмаєра", яка передбачає прийняття закону про особливий статус Донбасу після проведення там місцевих виборів.
 
 
Водночас екс-спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер запевнив, що міжнародні партнери не підштовхуватимуть Україну до проведення виборів в ОРДЛО, поки там залишаються підконтрольні Росії сили.