Скандал у США: у Конгресі оголосили про запуск імпічменту Трампу

08:16, 25.09.2019
Скандал у США: у Конгресі оголосили про запуск імпічменту Трампу

Ненсі Пелосі (фото: Newsland)

У США оголосили про запуск процедури імпічменту президенту Дональду Трампу через ймовірний тиск на президента Володимира Зеленського під час телефонної розмови.
 
Про це заявила спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі, повідомляє CNN.
 
"Протягом останніх кількох місяців ми проводили розслідування в наших комітетах і розгляди в судах, щоб Палата представників змогла зібрати всі відповідні факти і розглянути питання, чи використовувати свої повноваження відповідно до Статті 1, зокрема, конституційне право ухвалення імпічменту. І на цьому тижні президент визнав, що просив президента України вжити заходів, що принесуть йому (Трампу, - ред.) політичну вигоду", сказала вона.
 
За її словами, "дії президента Трампа продемонстрували факти порушення президентом присяги і зради нашої національної безпеки", "зради принципу цілісності (integrity - ред.) наших виборів".
 
"Тому сьогодні я заявляю про рішення Палати представників ініціювати офіційний запит про імпічмент. ... Президент повинен нести відповідальність. Ніхто не вище закону", - заявила вона.
 
Сам Трамп у Twitter назвав звинувачення щодо нього "полюванням на відьом".
 
"Такий важливий день в ООН, стільки роботи та стільки успіху, а демократи навмисно руйнують та зневажають його ще більшим новинним сміттям про полювання на відьом", - написав Трамп.
 
 
агадаємо, в США розгорівся скандал через донос американського розвідника стосовно розмови президента Дональда Трампа та іноземного лідера. У ній, за словами розвідника, Трамп дав певну "тривожну обіцянку", про яку він вирішив одразу повідомити інспектора розвідки.
 
Видання The Washington Post також повідомило, що Трамп нібито намагається змусити Зеленського втрутитися в президентські вибори в США в 2020 році. За повідомленням ЗМІ, йдеться про відкриття справи щодо сина колишнього віце-президента США Джо Байдена та його ролі в українській газовій компанії.
 
При цьому глава МЗС України Вадим Пристайко запевнив, що президент США Дональд Трамп не тиснув на Володимира Зеленського під час телефонної розмови, яка стала об’єктом скандалу в США.
 
Тим часом претендент на пост президента США від Демократичної партії Джозеф Байден вимагає оприлюднити розшифровку розмови Трампа із Зеленським.
 
А сам Трамп заперечує порушення закону під час розмови з Зеленським. Він також заявив, що розгляне можливість оприлюднення стенограми своєї розмови з президентом України Володимиром Зеленським.