Головою Донецької ОДА став Павло Кириленко

14:58, 05.07.2019
Головою Донецької ОДА став Павло Кириленко

Головою Донецької обласної державної адміністрації призначений Павло Кириленко.

 

Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський.

 

Своїм іншим указом він звільнив із цієї посади Олександра Куця "у зв’язку із закінченням строку повноважень президента України" Петра Порошенка.

 

Водночас, як повідомляє видання Остров, президент Володимир Зеленський підтвердив інформацію, що родичі нового голови Донецької облдержадміністрації Павла Кириленка проживають на окупованій території Донецької області.

 

 

Зеленський зазначив, що зараз з'явилося багато інформації про те, що родичі Кириленка живуть в ОРДО, а його брат нібито "працює в ДНР, служить і так далі".

 

"Давайте я скажу. Дуже важлива ситуація. Ми всі розуміємо, що там живуть такі ж українці, як і ми. Ми повинні це пам'ятати. Звісно, у Паші... Можна говорити "Паша"? У Паші там сім'я, там батьки його. Вони українці, це їхня земля, вони не хочуть звідти переїжджати, це їхній вибір... Що стосується брата, то для Паші це болісне питання... З братом людина не розмовляє, так би мовити, з політичних розбіжностей. Сам Паша залишив ту територію, працює в Україні з моменту окупації цих територій. Багато розбитих сімей через війну. Він такий же українець, як і ми", - сказав Зеленський.

 

Він зазначив, що Україна обов'язково поверне Донбас, через окупацію якого виникло багато розбитих сімей.

 

"Прошу не ділити нас. Люди, які живуть на тимчасово окупованих територіях, вони такі ж українці, дефектів у них немає", - сказав Зеленський.

 

Як пише Українська правда, новий очільник Донецької ОДА народився у 1986 році на Донеччині.

 

У 2008 році завершив навчання у Національній юридичній академії України ім. Ярослава Мудрого за спеціальністю "правознавство". Працював в органах прокуратури Донеччини, Криму та Генпрокуратурі.

 

У вересні 2017 року генпрокурор Юрій Луценко призначив Кириленка військовим прокурором Ужгородського гарнізону Західного регіону.

 

Одружений, має двох дітей. Родина мешкає в Ужгороді.

 

Дружина Алла Кириленко працює в управлінні праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради.

 

Кириленки декларують досить скромні статки.

 

У власності дружини є нерухомість, однак вся вона розташована в окупованій Горлівці. Родина орендує квартиру на 89,9 квадратних метрів у дружини власника ужгородських супермаркетів.