Дмитро Тимчук загинув: депутата знайшли застреленим у Києві

13:30, 19.06.2019
Дмитро Тимчук загинув: депутата знайшли застреленим у Києві

Дмитро Тимчук (фото: facebook.com/dmitry.tymchuk)

У Києві в середу знайдено мертвим координатора групи "Інформаційний спротив" (ІС), народного депутата фракції "Народний фронт" Дмитра Тимчука.  

 

Правоохоронці не виключають версію вбивства.

 

Про це журналістам у середу сказав начальник Голова Національної поліції Сергій Князєв.

 

"Попередньо вогнепальне поранення голови. Є ряд робочих версій, серед яких можливо нещасний випадок, необережне поводження із вогнепальною зброєю. А також версії кримінального характеру в тому числі будуть розглядатися", - сказав він.

 

"В квартирі на момент вчинення правопорушення він був не сам. Тому зараз збираються свідчення громадянки, яка була присутня в цей час в квартирі, а також сусідів", - додав Князєв.

 

В коментарі "Українській правді" речник поліції Ярослав Тракало підтвердив, що кримінальне провадження відкрито за статтею 115 Кримінального кодексу "Умисне вбивство".  

 

Раніше народний депутат  Антон Геращенко заявив, що за попередніми даними, Тимчук застрелився при чищенні нагородної зброї - пістолета.

 

"Годину тому, у себе вдома, під час чищення нагородного пістолета завдав собі смертельне поранення патріот України і мій друг Дмитро Тимчук", - написав Геращенко у Фейсбук. 

 

Також смерть нардепа підтвердив речник МВС Артем Шевченко, пише Громадське.

 

Тимчука знайшли в його помешканні. Зараз на місці працює оперативно-слідча група.

 

"Це одне з трьох: або вбивство, або самогубство, або необережне поводження зі зброєю", — відповів він на запитання про версії смерті депутата.

 

Журналісти "Інформатора" ведуть трансляцію і показують, що відбувається біля будинку народного обранця.

 

За словами журналістів, трагедія сталася в житловому будинку по вулиці бульвар Перова, 10 А. Сусіди стверджують, що звуку пострілу не чули. За інформацією ЗМІ, Тимчук помер близько 12:00.

 

 

 

Дмитрові Тимчуку було 46 років, він народився в російському місті Чита. Із початку російської агресії проти України підполковник запасу Тимчук став координатором групи "Інформаційний спротив", відомим українським блогером. Детально висвітлював перебіг Кримської кризи, інтервенцію Російської Федерації в Україну, а також сепаратистські виступи та російську диверсійну діяльність в Україні.