Володимир Зеленський склав присягу президента України (фото)

10:30, 20.05.2019
Володимир Зеленський склав присягу президента України (фото)

Володимиру Зеленському вручили посвідчення, знак президента України, гербову печатку і булаву (фото: facebook.com / Володимир Зеленський)

Володимир Зеленський склав присягу президента України і офіційно приступив до виконання обов’язків.
 
Перед цим голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук заявила, що під час чергових президентських виборах переміг і є обраним Володимир Зеленський.
 
Голова Конституційного суду Наталія Шаптала повідомила, що Зеленський виконав усі вимоги, щоб скласти присягу президента України.
 
Володимир Зеленський проголосив текст присяги президента:
 
"Я, Зеленський Володимир Олександрович, волею народу обраний Президентом України, заступаючи на цей високий пост, урочисто присягаю на вірність Україні. Зобов'язуюсь усіма своїми справами боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут Українського народу, обстоювати права і свободи громадян, додержуватися Конституції України і законів України, виконувати свої обов'язки в інтересах усіх співвітчизників, підносити авторитет України у світі".
 
Після цього Зеленському вручили посвідчення, знак президента України, гербову печатку і булаву.
 
Зазначимо, в залі парламенту присутні президенти усі президенти України окрім Віктора Януковича. Також прибули президенти Естонії, Литви, Латвії і Угорщини.
 
Як повідомляла "УМ", 20 травня у Верховній Раді відбулася інавгурація президента Володимира Зеленського.
 
Під час урочистої промови Зеленський запропонував уряду добровільно прийти у відставку і оголосив, що дає депутатам 2 місяці та "розпускає Верховну Раду".
 
Також на свіоїй інавгурації Зеленський послав сигнали Путіну російською мовою.