Кулеба: Росія хоче подальшої ескалації та хаотизації України

15:02, 27.04.2019
Кулеба: Росія хоче подальшої ескалації та хаотизації України

(УНІАН)

Рішення Росії про видачу паспортів українським громадянам на Донбасі, а надалі і всім українцям, свідчить про бажання подальшої ескалації конфлікту.

 

Про це заявив посол, постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

 

"Якби РФ хотіла компромісу і врегулювати конфлікт, вона б зараз утримувалася від ескалації і залишала новому президенту України простір для дипломат. маневру. Але РФ хоче подальшої ескалації та хаотизації України і тому продовжує ускладнювати правила гри", – написав Кулеба в Twitter.

 

Як повідомляла УМ, президент РФ Володимир Путін заявив, що в Москві думають над тим, щоб надавати громадянство Росії у спрощеному порядку не тільки жителям ОРДЛО, але і всім українцям.

 

24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання паспортів Росії жителями окупованих територій Луганської та Донецької областей України.
 
 
Глава МЗС України Павло Клімкін закликав українців в ОРДЛО не приймати паспорти Росії, а секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Путін паспортами для ОРДЛО створює привід застосувати армію проти України.

 

 
Чинний президент Петро Порошенко заявив, що незаконна видача паспортів Росії жителям окупованої частини Донбасу ним - це спроба виправдати та легітимізувати військову присутність Росії там. Він закликав до посилення санкцій проти Росії.
 
У команді переможця виборів Володимира Зеленського заявили, що видачею паспортів Росія в ОРДЛО визнала свою відповідальність як держави-окупанта.