У Києві затримали активіста «Відсічі» Леоніда Овчаренка за листівки про Зеленського

13:17, 07.04.2019
У Києві затримали активіста «Відсічі» Леоніда Овчаренка за листівки про Зеленського

(Леонід Овчаренко/ facebook)

 На майдані Незалежності поліцейські затримали активіста Леоніда Овчаренка, який роздавав там листівки.

 

Про це повідомляє Рух "Відсіч"  у Фейсбук. 

 

Представники ініціативи опублікували відео близько десятої ранку, як затриманого доправляють до відділка.

 

Там зауважили  на процесуальні порушення, які при цьому відбувалися.

 

У Русі також стверджують, що листівка, яку роздавав Леонід Овчаренко не порушує виборчого законодавства.

 

"Щойно на Майдані Незалежності поліція затримала активіста руху Відсіч Leo Ovcharenko, який стояв біля нашого намету і встиг роздати одну листівку з фактажем про Зеленського. Ніяких закликів голосувати "за" чи "проти" листівка не містить – отже не порушує виборчого законодавства", - вважають у русі.

 

"Нашого активіста запакували в автівку та доправили у відділок №4 на Прорізній, 12б. Однак, коли ми почали дзвонити у відділок – там відповіли, що не затримували нашого активіста і його там немає. В той же час Леонід веде трансляцію з цього відділку. Виглядає, що поліція серед білого дня викрала людину, щоб врятувати репутацію Зеленського", - йдеться в повідомленні.

 

 

 

Пізніше Овчаренка випустили з поліцейського відділку. Він заявляє, що під час затримання поліціянти запитували: "Что хорошего сделал Порошенко?". Листівки вилучили.

 

 

 

Пізніше поліція Києва оприлюднила заяву, у якій пояснила затримання тим, що активіст проводив незаконну агітацію: передвиборча агітація забороняється до оголошення ЦВК результатів голосування у першому турі виборів президента.

 

"Правопорушника попередили, що такі дії є протиправними, а відтак запросили проїхати в територіальний відділ поліції для складання адміністративних матеріалів. Утім чоловік відмовився і вчинив непокору правоохоронцям", – йдеться у повідомленні.

 

У "Відсічі", однак, переконані, що листівки не є політичною агітацією, бо, хоча там йдеться про одного з кандидатів, вони не містять закликів голосувати "за" чи "проти".

 

На активіста склали адміністративний протокол. Як повідомляють у поліції, його розгляне Шевченківський районний суд.