Луценко не знає, хто з прокурорів покривав корупційні схеми в оборонці

11:09, 15.03.2019
Луценко не знає, хто з прокурорів покривав корупційні схеми в оборонці

(фото УНІАН)

Генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що не знає, хто з прокурорів брав хабарі за покривання схеми розкрадання в оборонній сфері.

 

Про це він заявив в ефірі "1+1". 

 

"Мені закон забороняє дізнаватися про те, що робиться в НАБУ. Там, де пишуть "ГПУ 20", я можу здогадатися, що хтось із прокурорів отримав, але хто саме - прізвища, на жаль, немає. Ми допитували, звичайно, і Рогозу, і Жукова, і інших фігурантів, вони уникають відповіді на це питання, мають таке конституційне право", - наголосив він. 

 

Водночас Луценко зазначив, що потрібно знайти цих людей.

 

"У випадку з НАБУ є прізвища людей, які підписали ці документи. У випадках з ДФС та ГПУ - складніше, прізвищ немає. Для цього створено ДБР. Ця справа зареєстрована одразу після сюжету Бігуса", - додав він. 

 

Окрім цього генпрокурор заявив, що для уникнення подібних ситуацій у майбутньому, потрібно припинити видавати подібні довідки.

 

"Всім - ДФС, СБУ, ГПУ, НАБУ, будь-кому, це не їхня справа. Просто спосіб корупції правоохоронців", - резюмував він.

 

Нагадаємо, 11 березня журналісти-розслідувачі "Наших грошей" опублікували останню частину скандального розслідування про корупцію в оборонній галузі, в якій повідомили, що майже всі правоохоронні органи за хабарі закривали справи стосовно цієї корупційної схеми. 

 

Як повідомляла УМ, 25 лютого, журналісти проекту Bihus.info заявили, що син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито був учасником схем з розкрадання в оборонному комплексі.
 
Перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський звернувся до правоохоронців із заявою про перевірку розслідування Bihus.Info та попросив тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.
 
У Державному концерні "Укроборонпром" заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування журналістів про корупційні схеми за участі оточення президента Петра Порошенка. При цьому там підтвердили, що купують деталі у Росії. Концерн також усунув з посад двох директорів оборонних підприємств.
 
 
Через заяву журналістів проекту Bihus.info активісти Нацкорпусу пікетували будинок Олега Гладковського.
 
 
У свою чергу генпрокурор Юрій Луценко заявив, що частину деталей для військової техніки Україна дійсно отримує контрабандою з Росії.
 
 
4 березня президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секратаря Ради національної безпеки і оборони України.
 
 
Петро Порошенко також заявив, що РНБО ініціює міжнародний аудит і комплексну ревізію всіх контрактів державного концерну "Укроборонпром".