Петро Порошенко оголосив про міжнародну перевірку «Укроборонпрому»

17:32, 06.03.2019
Петро Порошенко оголосив про міжнародну перевірку «Укроборонпрому»

Петро Порошенко: Аудит продемонструє міжнародним партнерами України "повну відкритість і прозорість" в питанні реформування концерну (фото: president.gov.ua)

Президент Петро Порошенко заявив, що Рада національної безпеки та оборони ініціює міжнародний аудит і комплексну ревізію всіх контрактів державного концерну "Укроборонпром". 
 
Про це він сказав на засіданні РНБО 6 березня, інформує прес-служба президента України.
 
"По-перше, ми ініціюємо комплексний міжнародний аудит концерну "Укроборонпром", комплексну ревізію усіх контрактів", - заявив президент.
 
"По-друге, пропоную негайно вирішити питання щодо розширення складу Наглядової ради концерну за рахунок міжнародних фахівців з країн-партнерів, які є членами НАТО", - додав він.
 
За його словами, аудит продемонструє міжнародним партнерами України "повну відкритість і прозорість" в питанні реформування концерну.
 
Щодо Наглядової ради то, Порошенко заявив, що це пришвидшить досягти підприємствами "Укроборонпрому" стандартів, необхідних для вступу до НАТО.
 
"Аудит "Укроборонпрому", оцінка його корпоративного управління, оновлення наглядової ради, контроль і прозорість державного оборонного замовлення - все це допоможе концерну трансформуватися та не втратити довіру громадян, партнерів та інвесторів", - вважає Петро Порошенко.
 
Він також заявив, що потрібно на законодавчому рівні відмовитися від надмірної засекреченості про державне оборонне замовлення, але розкриття інформації про новітні технічні розробки.
 
Нагадаємо, 25 лютого журналісти проекту Bihus.info заявили, що син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито був учасником схем з розкрадання в оборонному комплексі.
 
Кандидатка у президенти Юлія Тимошенко поспішила звинуватити у причетності до "оборонних" схем президента України Петра Порошенка та заявити, що оголошує імпічмент. При цьому в Адміністрації президента здивувались такій ініціативі Тимошенко: "Як можна почати процедуру імпічменту без закону про імпічмент? Прекрасна історія", - сказав Володимир Горковенко.
 
У свою чергу представниця президента Ірина Луценко у Верховній Раді заявила, що "Укроборонпром" та заступник секретаря РНБО Олег Гладковський мають намір позиватися проти журналістів програми "Наші гроші".
 
Перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський звернувся до правоохоронців із заявою про перевірку розслідування Bihus.Info та попросив тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.
 
У Державному концерні "Укроборонпром" заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування журналістів про корупційні схеми за участі оточення президента Петра Порошенка. Концерн усунув з посад двох директорів оборонних підприємств. Згодом "Укроборонпром" підтвердив купівлю деталей у Росії.
 
Генпрокурор Юрій Луценко також заявив, що частину деталей для військової техніки Україна дійсно отримує контрабандою з Росії.
 
Через заяву журналістів проекту Bihus.info активісти Нацкорпусу пікетували будинок Олега Гладковського. 4 березня син Олега Гладковського Ігор Гладковський подав до суду на журналістів програми "Наші гроші".