Арсен Аваков звинуватив штаби кандидатів у розпалюванні ненависті

10:35, 10.02.2019
Арсен Аваков звинуватив штаби кандидатів у розпалюванні ненависті

(фото Радіо Свобода)

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звинуватив штаби кандидатів у президенти в розпалюванні ненависті в суспільстві.

Про це він написав у Фейсбук

 

"Штаби політиків? Це ж ви, називаєте себе чесними та прекрасними, а відправляєте боєвиків один на одного, платите за це брудні гроші", - наголошує Арсен Аваков. 

 

За його словами, "це не політика, і не виборча кампанія - це бл*дство".

 

Аваков повідомив, що в Кривому Розі на підході до мітингу одного з кандидатів у президенти зупинили громадянина з 10 літрами зеленки.

 

"В 4 містах протягом одного дня вилучали зеленку у різного роду активістів... З глузду з'їхали зовсім?", - запитує він.

 

"Мені зателефонував один товариш – це, каже, свавілля, чому поліція виводить з мітингу кандидата Х. людей? Вони ж просто стоять і не нападають поки ні на кого. Обурюється. А те, що в кишенях у порученців одного штабу проти іншого, які "просто стоять" - фінка і кастет з петардою, газ черемха і флакони з зеленкою - серед збору тисячі людей - нічого?", - наголошує Арсен Аваков.

 

Він закликав штаби конкурентів на виборах "зупинитися". "Зберіться, панове кандидати, домовтеся, як вести чесну конкуренцію і не втратити країну, не розміняти все ненависть і підлі провокації. Адже це так приємно - чесно виграти вибори", - пише Арсен Аваков.

 

Як повідомляла УМ, Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом ймовірних неправомірних дій поліції під час затримання учасників акції на Контрактовій площі в Києві.

 

Водночас, вчора ввечері активісти приїхали під маєток глави МВС України Арсена Авакова. Вони "нагадали міністру про провину, що справа Катерини Гандзюк досі не розслідувана".  

 

Як повідомлялось, між учасниками акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" на Контрактовій площі в Києві та поліцією сталися сутички. Як заявили учасники акції, перед початком виступу Юлії Тимошенко, деяких з них "забрали без жодних причин" до Подільського відділку поліції.

 

"Невдовзі їх відпустили, проте забрали особисті речі. Хлопці вимагали повернути їм речі, натомість правоохоронці застосували газ. На затримання приїхала поліція спецпризначення (колишній "беркут"), застосовували силу. Є травмовані", - заявили учасники ініціативи.

 

У свою чергу в поліції повідомили про затримання групи осіб при спробі штурму управління поліції. "Невідомі намагалися пошкодити вхідні двері, застосували газові балончики та влаштували бійку з поліцейськими", - заявили в поліції.