Виступ Володимира Зеленського на «1+1»: реакція соцмереж

13:56, 01.01.2019
Виступ Володимира Зеленського на «1+1»: реакція соцмереж

Навколо новорічного ефіру "1+1" розгорівся справжній скандал (фото: соцмережі)

Те, що телеканал "1+1" показав виступ коміка Володимира Зеленського з оголошенням про похід у президенти замість привітання президента, викликало хвилю обурення в соцмережах.
 
Зокрема, народний депутат та голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров не зміг стримати емоцій та назвав новорічний виступ "Кварталу" "сранню".
 
"Мої молоді помічники дорікають мені, коли я не стримуюсь: мовляв, статус мені не дозволяє зриватися. Але те, що демонстрували сьогодні лицедії "кварталу", не має ніякого відношення ні до одного з видів творчості ... Тому, повторюся: нам продемонстрували срань. І хочуть, щоб ми це мовчки прийняли", - написав Рефат Чубаров у Фейсбуку. 
 
А народний депутат Володимир Курінний підкреслив, що інститут президентства слід поважати і вчинок "1+1"  свідчить про те, що в Україні "зовсім погано з морально-психологічна стандартами журналістики та й просто громадянськості".
 
"Ви можете ненавидіти Порошенка, але ось таким чином принижувати інститут держави - це вже за межею. І звичайно ж, це в стилі справжнього автора цієї мерзотної провокації, що мешкає нині в Ізраїлі", - натякнув політик на власника телеканалу Ігора Коломойського.
 
 
Негативну реакцію продемонстрували й українські журналісти та активісти.
 
"Коломойський, мабуть, упевнений, що круто заїхав в хату, пустивши виступ Зеленського замість привітання президента. Та ефект буде протилежним", - пише у Фейсбуку Олег Базар.
 
У свою чергу Сергій Сидоренко написав, що канал своїм вчинком висловив неповагу не до Петра Порошенка, а до інституту президента.
 
"Так, це не привід забирати ліцензію, і це не найгірше, що можна було зробити (умовно, пустили би в ефір Путіна, а не клоуна Зеленського - завтра канал був би спалений). Але все одно - так не можна ... Якби на плюсах не було привітань взагалі - геть не мав би претензій і не розумів би жодних нарікань. Підсумок: на нас чекає цинічна кампанія без гальм і принципів", - вважає він.
 
 
А колишній журналіст того ж "1+1" Костянтин Андріюк звинуватив власника канала Ігора Коломойського в цинічній маніпуляції: "Раз дав таку команду, знає, йому за це нічого не буде. Попер війною на Порошенка, бо вже прорахував завчасно всі ризики. А глядач, якого плюси так дбайливо виховують, 95 кварталами та іншими подібними продуктами, все одно це схаває. Схаває, і оком не змигне". 
 
Він додав, що Зеленський - "ніяка не самостійна фігура, а проект Коломойського".
 
"Коломойський хай не сподівається, що отак легко завалить Пороха. У чинного президента є вдосталь джокерів в рукаві, яких він встигне дістати до 31 березня 2019 року. Томос - лише перший з них", - резюмував він.
 
 
У свою чергу активіст з Ірпеня Олексій Батюжевський написав: "Подібного собі не дозволяв ще жоден канал... Зовсім не пустити не ризикнули - пустили після 00.00 ... Дно пробито".
 
Водночас активіст Олександр Равчев підкреслює: скандал навколо новорічного ефіру "1+1" не зможе перекрити той вплив, який вчинив виступ Володимира Зеленського на мільйони українських глядачів.
 
"Тому можемо дружно полайкати один одному публікації, щоб підсилити ілюзію значимості. Таке життя. І так працюють політичні комунікації. Велкам ту зе ріал ворд, з перших секунд Нового року. Час дорослішати", - підсумував він.
 
На самому каналі свою позицію пояснили тим, що вважають традицію показувати новорічні привітання президентів "радянською".
 
"Ми комерційна телекомпанія. Це радянська традиція - показувати президентів під бій курантів. Курантів вже давно нема, а ви все сумуєте. Втім - ми заяву президента показали. Бо ми віримо та робимо все задля нашої держави. Незважаючи на те, що нинішній президент робить проти нас", - заявив генеральний директор "1+1 Медіа" Олександр Ткаченко.
 
Як повідомляла "УМ", телеканал "1+1" показав привітання коміка Володимира Зеленського з оголошенням про похід у президенти в час, коли традиційно в ефірах України транслюють привітання від президента з Новим роком. Привітання голови держави Петра Порошенка на каналі пустили вже після опівночі.