Володимиру Омеляну вручили підозру НАБУ в незаконному збагаченні

10:36, 13.09.2018
Володимиру Омеляну вручили підозру НАБУ в незаконному збагаченні

У НАБУ вирішують питання про обрання Омеляну запобіжного заходу (фото: facebook.com/volodymyr.omelyan)

Міністру інфраструктури Володимиру Омеляну співробітники Національного антикорупційного бюро вручили підозру в незаконному збагаченні та недекларуванні.
 
Про це повідомляє прес-служба НАБУ.
 
"За даними слідства, ця службова особа, яка з 2000 року по теперішній час перебуває на державній службі, у період з 1.01.2000 по 26.04.2018 отримала 2,17 мільйона гривень офіційного доходу, тоді як витрати її склали лише в період із 2008 року по 26.04.2015 щонайменше 3,45 мільйона гривень", - сказано в повідомленні.
 
Зокрема йдеться про позашляховик Омеляна BMW X5 2015 року випуску і готівку в сумі 90 тисяч доларів США та 25 тисяч євро. Загальна вартість таких активів на той час становила 4 мійльони 230 тисячі 500 грн, зазначають у НАБУ.
 
"У декларації за обидва роки посадовець умисно не вніс інформацію про позашляховик BMW X5, фактичним власником якого він є, та який перебував у його володінні й користуванні. Не відображені в е-декларації за 2015 рік видатки на оренду будинку, в якому фактично проживав міністр та члени його родини. Роком пізніше міністр не задекларував факт постійного користування у 2016 році іншим заміським будинком та земельною ділянкою", - сказано в повідомленні.  
 
Також, як зазначається, Омелян вніс неправдиву інформацію про вартість автомобіля Volvo S80 2007 року випуску, придбаного в 2016 році.
 
У НАБУ додали, що вирішують питання про обрання Омеляну запобіжного заходу, а розслідування щодо даної справи в НАБУ розпочали з травня 2017 року.
 
Сам Омелян заявив, що підозру йому вручили зранку 13 вересня. Щодо придбання авто міністр сказав, що воно було куплене для брата. А проживав він у будинку, видатки на оренду якого він не відобразив, "упродовж двох тижнів".
 
Міністр сказав, що за півтора роки розслідування справи проти нього слідчі перевірили його пошту, месенджери, опитали його знайомих та друзів.
 
"Шукали сенсацій: дорогу нерухомість, значні кошти, офшорні чи будь-які компанії, схеми, корупцію. Переконалися, що не можливо знайти те, чого немає. Витрачено купу часу і коштів платників податків з єдиною метою - оголосити підозру першому міністру", - написав Омелян у Фейсбуці.
 
Раніше кримінал знайшли у трьох деклараціях омбудсмена Людмили ДенісовоїНаціональне агентство з питань запобігання корупції, яке виявило ознаки ознаки порушень, передало дану справу в НАБУ.