Олександр Петров і Руслан Боширов: Британія назвала імена підозрюваних в отруєнні Скрипалів «Новачком»

13:16, 05.09.2018
Олександр Петров і Руслан Боширов: Британія назвала імена підозрюваних в отруєнні Скрипалів «Новачком»

У номері готелю, де зупинялися росіяни знайдені сліди нервово-паралітичної речовини класу "Новачок" (фото: Твіттер)

Прокурори Британії вважають причетними до отруєння колишнього співробітника російських спецслужб Сергія Скрипаля та його дочки Юлії двох росіян - Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на Reuters.
 
Слідство вважає, що підозрювані могли в'їхати на територію Британії не під справжніми іменами.
 
Кореспондент ВВС Деніел Сенфорд пише, що підозрювані потрапили на запис камери спостереження "безпосередньо перед" отруєнням Скрипалів в Солсбері.
 
 
 
  
У номері готелю, де зупинялися росіяни знайдені сліди нервово-паралітичної речовини класу "Новачок". На арешт підозрюваних випущений європейський ордер.
 
4 березня в британському Солсбері було отруєно колишнього офіцера російської розвідки Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Британія звинуватила Росію в хімічній атаці на території її країни. Через це із понад 30 країн вислали російських дипломатів. Росія відмовляється визнавати, що отрута вироблена та привезена із її території.
 
При цьому Організація із заборони хімічної зброї підтвердила отруєння Сергія та Юлії Скрипалів "Новачком", який виготовлявся в Росії.
 
Як повідомляла "УМ", британські правоохоронці підозрюють, що Скрипалів отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новічок", який нанесли на ручку вхідних дверей будинку.
 
Пізніше вони прийшли до висновку, що отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки займалися дві групи росіян із різними функціями.