«Справа Охендовського»: САП вдруге зупинила досудове розслідування

14:00, 08.05.2018
«Справа Охендовського»: САП вдруге зупинила досудове розслідування

Через Михайла Охендовського посварилися НАБУ та САП (фото: Інформаційний Акцент)

Спеціалізована антикорупційна прокуратру вдруге зупинила досудове розслідування у справі про ймовірне хабарництво голов ЦВК Михайла Охендовського.

Про це повідомляє прес-служба САП у Facebook.

"На даний момент досудове розслідування у вказаному провадженні вдруге зупинено прокурором до отримання відповідей на міжнародно-правові доручення, про що доведено до відома детективів та неодноразово повідомлялось громадськості", - йдеться у повідомленні.

У САП обурилися заявами директора НАБУ Артема Ситника, що НАБУ буде наполягати на оголошенні підозри Михайлу Охендовському.

"Ми розділяємо прагнення суспільства до притягнення корупціонерів до законної відповідальності, проте нагадуємо директору НАБУ, що кримінальні провадження не можуть бути інструментом піару, способом набору політичних чи будь-яких дивідендів та погроз неугодним", - зазначено у повідомленні, більшість якого присвячена критиці НАБУ.

Наприклад, у повідомленні зазначено, що НАБУ зверталося за міжнародною правовою допопмогою до 6 країні, але відповіді отримали лише із Німеччини, Австрії та Франції, які не надали суттєвої допомоги у розслідуванні, а також із Польщі, де попросили усунути недоліки у запиті.

При цьому по суті справи Михайла Охендовського у повідомленні САП зазначено, що прокурори наразі не можуть довести, що Михайло Охендовський не просто отримав гроші, а це був саме хабар:

"Пояснюємо, що для визнання особи винуватою в одержанні хабара закон вимагає доведення не лише самого факту передачі коштів, але й використання хабароодержувачем свого службового становища в інтересах хабародавця. Таким чином, залишається встановити, які саме конкретні дії підозрюваний, перебуваючи у закордонних відрядженнях, виконував в інтересах Партії регіонів, і чи виконував їх взагалі".