Путін закликав не розгойдувати човен «планета Земля»

15:19, 01.03.2018
Путін закликав не розгойдувати човен «планета Земля»

Путін демонструє відеоролік про сучасну зброю Росії.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що не блефує, тому не слід розгойдувати човен "на ім’я планета Земля", вводячи санкції та інші обмеження проти РФ.

 

Про це він сказав під час послання до Федеральних зборів у четвер.

 

"А тим, хто протягом останніх 15 років намагається роздмухувати гонку озброєнь, намагається отримати відносно Росії односторонні переваги, вводить незаконні з міжнародно-правової точки зору обмеження та санкції, (...) скажу: все те, чому ви намагалися перешкодити, проводячи таку політику, вже відбулося, стримати Росію не вдалося", - сказав президент Росії.

 

На його думку, «потрібно усвідомити реальність, переконатися в тому, що все, що було мною сьогодні сказано - це не блеф, (а це не блеф, повірте), подумати, щоб відправити на заслужений відпочинок тих, хто живе минулим і не в змозі заглянути в майбутнє, припинити розгойдувати човен, в якому ми всі знаходимося, і який називається планета Земля».

 

При цьому, Путін назвав військову міць Росії "надійною гарантією миру на планеті". І заявив, що "миттєво" відповість на застосування ядерної зброї проти Росії або союзників.

 

"Будь-яке застосування ядерної зброї проти Росії або її союзників - малої, середньої, так навіть дуже великої потужності - будемо розглядати як ядерний напад. Відповідь буде миттєвою і з усіма наслідками, що випливають", - сказав президент РФ.

 

Він додав, що оскільки інші країни після розпаду СРСР не хотіли розмовляти з Росією "по суті", то наразі її слід послухати, бо "не дивлячись ні на що вона залишилася ядерною державою".

 

За його словами, Російська Федерація створила новітню зброю, зокрема крилату ракету з надпотужною ядерною установкою, невразливу для ПРО і ППО, підводний безпілотник, новітню лазерну зброю.

 

На думку Путіна, такою була відповідь РФ на те, що США "повним ходом розгортає свої системи ПРО". І зазначив, що основу російських "сил ядерного стримування" складають ракети стратегічного призначення, що летять по балістичній траєкторії.

 

"Ми почали розробку нового покоління ракет. На даний час почали активну фазу випробувань нового комплексу з важкою міжконтинентальною ракетою. Ми назвали його "Сармат", він прийде на зміну комплексу "Воєвода". Можливості ракети "Сармат" значно вищі. При вазі понад 200 тонн вона має коротку активну ділянку польоту, що ускладнює її перехоплення засобами ПРО", - розповів Путін.

 

Путін продемонстрував відео, на якому показано роботу новітньої енергетичної установки для російської зброї.

 

"Під час польоту енергоустановка вийшла на задану потужність, забезпечила необхідний рівень тяги. Проведений пуск ракети і комплекс наземних випробувань дозволяють перейти до створення принципово нового типу озброєння – стратегічного комплексу ядерної зброї з ракетою, оснащеною ядерною енергетичною установкою", - підкреслив господар Кремля.

 

Путін також повідомив, що в Росії розроблені безпілотні апарати, які перевищують по швидкості підводні човни і торпеди: "Можу сказати, що в Росії розроблені безпілотні підводні апарати, здатні рухатися на великій глибині, на дуже великій глибині і на міжконтинентальну дальність зі швидкістю, що кратно перевищує швидкість підводних човнів, торпед і всіх видів навіть найшвидших  надводних кораблів – це просто фантастика".

 

Президент РФ також розповів про надзвуковому зброю, яка "дуже важлива", "ідеальна" і практично невразлива, яка є у Росії і яку хочуть собі всі західні країни.

 

"Володіння такою зброєю, безумовно, дає серйозні переваги в сфері збройної боротьби. Її міць, могутність, як кажуть військові експерти, може бути величезною, а швидкість робить невразливою для сьогоднішніх систем ПРО і ППО, оскільки протиракети, якщо по-простому сказати, її просто не доганяють", - повідомив президент.

 

Він продемонстрував відео про новий авіаційний ракетний комплекс "Кинджал", а справжнім проривом назвав зброю з летючим крилатим блоком.

 

Путін згадав свою цитату з 2004 року про те, що Росії потрібна зброя, якої немає ні у кого в світі. Але тоді Москву ніхто не слухав. "Послухайте зараз", - сказав президент Росії.

 

Говорячи про гіперзвукову зброю Росії, Путін зазначив, що вона буде як метеорит – зможе маневрувати в щільних шарах атмосфери, буде практично невразливою.

 

Путін також цинічно заявив: "Зростаюча військова міць Росії нікому не загрожує. У нас не було і немає планів використання цього потенціалу в наступальних, і тим більше агресивних цілях. Ми нікому не загрожуємо, ні на кого не збираємося нападати, нічого ні в кого не збираємося забрати, у нас у самих все є".