Угорщина поставила Україні ультиматум щодо НАТО

08:45, 07.12.2017
Угорщина поставила Україні ультиматум щодо НАТО

Угорщина поставила Україні новий ультиматум, висловлюючи своє незадоволення новим законом про освіту, цього разу у Міністерстві закордонних справ країни заявили, що Україна, прийнявши закон про освіту, порушила зобов’язання перед НАТО і для відновлення співпраці з альянсом повинна відкликати закон. Про це заявив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто у Брюсселі на зустрічі глав МЗС країн НАТО, повідомляє прес-служба МЗС Угорщини.
 
"Проігнорувавши права меншин і прийнявши новий закон про освіту, Україна не тільки порушила зобов’язання перед ЄС, а й перед НАТО" - заявив міністр.
 
Він знову наголосив, що Угорщина не жертвуватиме інтересами закарпатських угорців у жодній геополітичній грі. За його словами, Україна сама винна у ситуації, що склалася.
 
"Якщо для України важливо відновити співпрацю з НАТО, вона має відкликати закон про освіту. І якщо для нею так само важливо відновити діалог між нашими країнами, вона має виконувати свої міжнародні зобов’язання" - заявив Сійярто.
 
"Якщо Київ відкличе закон, Угорщина знову стане найбільш голосно висловлюватися на підтримку європейських і євроатлантичних прагнень України" - наголосив він.
 
Нагадаємо, що 11 держав-членів НАТО, в тому числі Німеччина, висловили незгоду з діями Угорщини щодо блокування євроатлантичних ініціатив України через закон про освіту