Голова НАЗК Наталія Корчак зацікавила детективів НАБУ

17:56, 14.11.2017
Голова НАЗК Наталія Корчак зацікавила детективів НАБУ

Наталія Корчак знову опинилася в центрі корупційного скандалу.

Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) проводять досудове розслідування за фактами можливої корупції в Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК).

 

Зокрема, йдеться про отримання керівниками і посадовцями НАЗК неправомірної вигоди в особливо великих розмірах, поєднаної з вимаганням такої вигоди за вчинення дій в інтересах вигодонадавача і третіх осіб.

 

Про це повідомляє прес-служба НАБУ у вівторок.

 

Слідство не виключає, що зазначені службові особи НАЗК могли діяти в складі організованої групи. Попередня правова кваліфікація – ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України.

 

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені 10 листопада на повідомлення викривачів.

 

Зазначимо, що у вівторок, 14 листопада керівник департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя НАЗК Ганна Соломатіна, яка написала заяву про звільнення і нині перебуває на лікарняному, заявила, що керівництво і члени агентства, зокрема, й голова НАЗК Наталія Корчак, фальсифікують результати перевірок електронних декларацій.

 

Пані Соломатіна заявила також, що члени НАЗК змушували представників департаменту фінансового контролю перевіряти тих, хто не мав підлягати перевірці. На її думку, «це робили з метою політичної розправи або отримання хабарів».