Поліція не дала вивезти ікону з Києво-Печерської лаври

17:12, 30.03.2023
Поліція не дала вивезти ікону з Києво-Печерської лаври

Московські попи намагалися вивезти ікони з Лаври (t.me/svoboda_radio)

Правоохоронці зупинили автомобіль, у якому вивозилася ікона з Києво-Печерської лаври. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Радіо Свобода.

 

Журналіст видання став свідком, як поліція «завернула» автомобіль, в якому везли ікону з Києво-Печерської лаври.

 

За його словами, коли поліція знаходить в авто подібну річ, її оцінює представник Мінкульту або заповідника та дозволяє або не дозволяє виїзд. Цього разу дозвіл отримано, але поліція все одно повернула автомобіль на територію Києво-Печерської лаври.

 

Водночас речник путіна Дмітрій Пєсков "рішуче засудив" виселення ченців УПЦ МП з Лаври. Окрім того, він заявив, що Росія готова "надати прихисток" ченцям УПЦ МП, яких "незаконно виганяють" з Києво-Печерської лаври. Також речник Кремля заявив про "тиск" на російську православну церкву в Україні.

 

«Але, безумовно, я не сумніваюся, що в Росії ніхто не залишиться байдужим до подальшої долі, якщо це буде потрібно», – заявив кремлівський речник.

 

Нагадаємо, УПЦ МП не виїхала з території Києво-Печерської лаври, попри те, що договір оренди храмів у неї закінчився 29 березня. 

 

Як повідомляла УМ, зранку 30 березня священники УПЦ МП провели у Лаврі богослужіння. Віряни Української православної церкви Московського Патріархату не пустили до приміщень Києво-Печерської лаври комісію Міністерства культури та інформаційної політики.