«Тінь Сонця» в неділю презентує в Києві новий альбом

09:58, 10.12.2021
«Тінь Сонця» в неділю презентує в Києві новий альбом

Рок-гурт «Тінь сонця» презентує свій новий альбом «Тернистий шлях». (facebook.com/tin.sontsya)

У неділю, 12 грудня в клубі «Атлас» відомий рок-гурт «Тінь сонця» презентує свій новий альбом «Тернистий шлях».

 

Київський концерт стане кульмінацією творчого року гурту, а з наступного року планується продовження всеукраїнського туру на підтримку альбому (на жаль, через карантинні обмеження більшість концертів туру, який стартував на початку листопада, довелося перенести).

 

До нового альбому увійшло десять нових композицій. Серед них – «У цьому полі, синьому як льон» на слова Василя Стуса, яку часто можна було почути у виконанні лідера гурту Сергія Василюка, так і актуальна на сьогодні «Руки геть від Старого міста», присвячена збереженню архітектурної спадщини столиці.

 

«За тематикою «Тернистий шлях» не стільки просвітницький, скільки емоційний та, я б сказав, аналітичний. Тобто суттєва частина пісень радше про сучасне, а не про пошук зв'язку із героїчним минулим. Українська нація, як на мене, вже сформувалася, проте є речі, які продовжують турбувати», - розповів Сергій Василюк.

 

 

У дискографії «Тіні сонця», що грає фолк-метал, сповнений національного колориту, цей альбом є дещо «важчим» за звучанням, хоча від того не менш мелодійним. Певного шарму та впізнаваності стилю кожній пісні додає бандура Влада Ваколюка та гітарні соло Антона Которовича.

 

«Тернистий шлях» - шоста платівка київських рокерів за останні десять років. Також гурт є постійним учасником популярних фестивалів «Захід-фест», «Холодний Яр», «Бандерштат», «Ше.Fest», «Respublica», «Woodstock Україна»

 

Вхід на концерт учасникам бойових дій безкоштовний.