Фестиваль «Файне місто» у Тернополі: СБУ дозволила виступи гуртів з Росії

16:21, 28.07.2021
Фестиваль «Файне місто» у Тернополі: СБУ дозволила виступи гуртів з Росії

Фестиваль «Файне місто» цього року пройде із 28 липня по 1 серпня. (Фото Faine Misto festival)

Служба безпеки України завершила перевірку російських громадян, які приїдуть на музичний фестиваль «Файне Місто» у Тернополі, і не виявила підстав забороняти їм виступати.

 

Йдеться про учасників чотирьох російських гуртів - Louna, «Порнофільми», Wildways та Anacondaz, які у 2017 році виступали в тимчасово окупованому Криму.

 

Саме їх запросили у Тернопіль організатори фестивалю.  

 

Як повідомляє Україна молода, про це рішення поінформував ЗМІ речник СБУ Артем Дехтяренко у середу.

 

«Перевірка щодо законності перебування на території України та перетину кордону російськими громадянами, які беруть участь у фестивалі «Файне місто», завершилася 27 липня. Підстав для заборони перебувати в Україні російським гуртам немає», - сказав речник спецслужби.

 

СБУ порахувала, що трирічна заборона для цих гуртів вже завершилась.

 

Зауважимо, що фестиваль «Файне місто» цього року пройде із 28 липня по 1 серпня.

 

Тиждень тому Тернопільська міська рада звернулася до СБУ та Нацполіції з проханням перевірити законність перебування в Україні російських гуртів, які запрошені на музичний фестиваль «Файне місто».

 

Мерія також направила лист-звернення до організаторів фестивалю щодо неможливості участі саме вищевказаних гуртів з Росії.

 

Крім того, Тернопільська міськрада офіційно заявила, що не є співорганізатором цього музичного фестивалю, а сам захід відбувається на території, яка належить державному підприємству, та розташована за 7 км від обласного центру.

 

Цікаво, що частина із цих гуртів не вперше виступатиме на фестивалі "Файне місто". Так, "Порнофільми" уже виступали у Тернополі у 2017 та 2018 роках, а Wildways – у 2019-му.