«Кохайтеся, чорнобриві!»: під таким гаслом відбудеться Ше.Fest у серпні

18:27, 29.06.2021
«Кохайтеся, чорнобриві!»: під таким гаслом відбудеться Ше.Fest у серпні

Команда Ше.Fest. (Архівне фото)

Всеукраїнський фестиваль Тараса Шевченка Ше.Fest  відбудеться на Черкащині 21-22 серпня.

 

Тема фестивалю – кохання, а гаслом стануть слова з вірша Кобзаря: "Кохайтеся, чорнобриві!".

 

Про це Україні молодій повідомили організатори Ше.Fest.

 

«21-22 серпня ми запалимо романтичні зірки над кобзаревою землею, адже цього року тема фестивалю - кохання. Гаслом стануть слова з вірша Тараса Шевченка: «Кохайтеся, чорнобриві!». Цього року ми будемо вже всьоме збирати українців на батьківщині Тараса Шевченка, в селі Моринці Черкаської області», - зазначили у команді фестивалю.

 

У 2020 фестиваль не проводили через локдаун, тому цьогоріч планують «творити свято з подвійною енергією».

 

Так, Дмитро Колоша, голова оргкомітету наголосив:

 

"Попередній рік був для нас дуже стресовим не лише через карантинні обмеження, а й через відсутність фестивалю як однієї з головних подій року в житті кожного з нашої команди. Але ми не здалися, не сиділи склавши руки (принаймні не завжди), а працювали і вдосконалювалися щоб 2021 року зустрітися з усіма вами і насолодитися атмосферою Моринців і не тільки. Ми готуємо чимало сюрпризів над якими робота ще кипить, починаємо не спати ночами і втілювати мрії у реальність. Цьогоріч ми будемо мандрувати країною і чаклувати над любов'ю, бо Шевченко - це любов!".

 

Цьогоріч окрім стандартної музичної фестивальної сцени буде організовано ще й ніч акустичної музики. Також на гостей чекає просвітницька галявина, де виступатимуть письменники, барди, кобзарі, науковці, талановиті гурти.

 

Традиційно проведуть і найкрутіший поетичний батл з визначенням найкращого Ше.Поета фестивалю.

 

На фестивалі діятимуть дитяча галявина, ярмарок та наметове містечко. «Ми не забуваємо, що Шевченко – художник, тому на вас чекатимуть круті майстер-класи з художнього мистецтва, імпровізації та handmade», - додають оранізатори.

 

Любителі театральної сцени зможуть побачити прем’єру вистави "Шевченко. Остання любов" драматургині та режисерки Ольги Анненко. Окрім того, для всіх охочих будуть проводитись екскурсії Тарасовими місцями.

 

Також буде продовжено започатковану нещодавно традицію командних змагань Ше.Games. Вхід на всі події безкоштовний.

 

«Одна із наших цілей – навчити молодь відпочивати тверезо. Саме тому в дні "Ше.Fest'у" в Моринцях заборонено продавати та вживати алкогольні напої», - наголошують в оргкомітеті.

 

Головна мета фестивалю – об’єднання українців навколо ідеї пробудження гордості за свою націю, за мистецькі постаті нашої країни. Ніщо не сприяє розвиткові національної свідомості більше, ніж любов до своєї історії та мистецтва, обізнаність щодо найважливіших віх становлення української держави та культури.

 

«Ми докладаємо зусиль для того, щоб українці пишалися вишиванкою, діти цитували Шевченка, а найпотужніші музичні виконавці створювали пісні на слова українських класиків.

 

Нам потрібна твоя підтримка, щоб зберігати нашу історію та продовжувати у століттях вервечку сердець, які надихаються Шевченком. Ставай у наші ряди і фондуй у якісно нову культуру та волонтерський рух, який справді цього потребує», - закликає команда Ше.Fest.  

 

Як повідомляла "УМ", гурт "Жадан і Собаки" розпалив відвідувачів Книжкового Арсеналу під час концерту.