Василь Шкляр святкує 70-річчя

12:54, 10.06.2021
Василь Шкляр святкує 70-річчя

Василь Шкляр повен енергії та творчих задумів.

Одному з найвідоміших сучасних українських письменників, «батькові українського бестселера», лауреату численних літературних премій – Василю Шкляру сьогодні, 10 червня, виповнюється 70 років.

 

Як інформує УМ, про це нагадали  на сайті про культуру та суспільство MiraStudia Модерна Україна.

 

За словами письменника найкраща для нього премія – «це прихильність моїх читачів. Те, що мої романи мають найширший попит, вони найкраще продаються, і це для мене найвища винагорода. Я понад усе ставлю інтерес свого читача, якого я люблю, а він мені платить тим же».

 

Кожний його роман стає подією в літературному житті, збурює широкий розголос серед читацьких кіл.

 

Народився Василь Шкляр в селі Ганжалівка Лисянського району на Черкащині. Пізніше родина переїхала до Звенигородки, де Василь Шкляр закінчив 10-річну школу зі срібною медаллю.

Вступив на філологічний факультет Київського університету, пізніше перевівся до Єреванського університету, який закінчив у 1972 р.

 

 

Твори письменника перекладено багатьма мовами, екранізовано.

 

Хобі письменника - полювання на великого коропа.

 

«Будь-який наш рух до справжності, до національної ідентичності вороги зустрічають багнетами. Наша столітня боротьба за Україну триває і завершиться не скоро. Добре, що українці знаходять щастя і в боротьбі.

Дух не вмирає! І не вмирають герої, які перевтілюються в інших людей, які знову постають, як колись козаки із шаблями, а тепер ми на КАМАЗах і БТРах! Ми ще покажемо, хто господар на цій прадавній хліборобській землі, де козак із плугом і шаблею завжди жив і буде жити!», - якось зауважив Василь Шкляр.