Україна заборонила в’їзд п’ятьом іноземцям за зйомки фільму в Криму

14:35, 05.06.2021
Україна заборонила в’їзд п’ятьом іноземцям за зйомки фільму в Криму

Прокуратура АР Крим відстежує порушення законодавства іноземцями.

Троє громадян Росії та двоє громадян Польщі внесені до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Через зйомки фільму в окупованому Росією Криму їм заборонили в’їзд в Україну терміном на три роки.

 

Як передає Україна молода, про це повідомляє представництво Президента України в АРК в суботу.

 

«У травні 2021 року Міністерство культури та інформаційної політики України, реагуючи на факти зйомки в Севастополі військової драми «Небо» про російських військових у війні в Сирії та (участь – ред.) у так званому «міжнародному музичному фестивалі «Дорога на Ялту», внесло трьох громадян Російської Федерації та двох громадян Польщі до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці», – йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що Служба безпеки України заборонила цим іноземцям в’їзд на територію України терміном на три роки.

 

«Відповідні рішення Міністерства культури та інформаційної політики України і Служби безпеки України стали реакцією, в тому числі, й на звернення представництва», – наголосили у відомстві.

 

Фільм під робочою назвою «Небо» знімали восени 2020 року у покинутому санаторії поблизу Морського. Картина розповідає про події 2015 року. Тоді Туреччина збила російський бомбардувальник Су-24М, що порушив її кордони.

 

У травні Кабінет Міністрів України ухвалив рішення звернутися до РНБО з пропозицією запровадити санкції щодо 11 російських артистів за незаконне відвідування Криму.