Літературознавець Михайло Слабошпицький помер на 75-му році життя

14:21, 30.05.2021
Літературознавець Михайло Слабошпицький помер на 75-му році життя

Відомий український літературознавець, публіцист, прозаїк і громадський діяч Михайло Слабошпицький. (Фото з ФБ-сторінки Світлани Короненко)

Відомий український літературознавець, публіцист, прозаїк і громадський діяч Михайло Слабошпицький помер на 75-му році життя у ніч на неділю, 30 травня.

 

Як інформує Україна молода, про смерть Михайла Слабошпицького повідомила його дружина Світлана Короненко у Facebook  в неділю

 

«Сьогодні вночі помер Михайло Слабошпицький. Люблю. Плачу», – написала пані Світлана.

 

Що стало причиною смерті пана Слабошпицького не повідомляється.

 

Михайло Слабошпицький – член Національної спілки письменників України, лауреат національної премії імені Тараса Шевченка (2005), за роман-біографію «Поет із пекла».

 

Серед його робіт – документальна, публіцистична та біографічна проза, а також численні твори для дітей. Його син Мирослав є відомим українським кінорежисером, дочка Іванна – журналісткою.

 

 Одна з останніх світлин Михайла Слабошпицького з письменницею зі США Любов'ю Дмитришин, книжка якої готується до друку у видавництві "Ярославів Вал".  

 

ДОВІДКА «УМ»

 

Михайло Федотович Слабошпицький народився 28 липня 1946 року в селі Мар'янівка на Черкащині.

 

Закінчив факультет журналістики Київського університету (1971), працював кореспондентом, був редактором відділу критики газети «Літературна Україна», головним редактором газети «Вісті з України», журналу «Вавилон-XX».

 

Колишній перший голова секретаріату Всесвітньої української координаційної ради (1992—1998 рр.); Член Центральної ради УНП «Собор» (з 12.1999). Член Асоціації українських письменників.

 

З 1995 року — виконавчий директор Ліги українських меценатів, директор видавництва «Ярославів Вал».

 

Співголова координаційної ради Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Від 2006 року секретар ради Національної спілки письменників України.

 

Як повідомляла "УМ", днями помер видатний український актор, Заслужений артист України Ярослав Гаврилюк.