Людмила Монастирська співатиме у концерті до Дня Європи

17:34, 14.05.2021
Людмила Монастирська співатиме у концерті до Дня Європи

Всесвітньо відома сопрано Людмила Монастирська

Традиційно приурочений  до святкування Дня Європи в Україні  міжнародний мистецький проєкт Gala Europa представлять 15 травня в Національному театрі опери і балету імені Тараса Шевченка. На одній з найкращих сцен країни у Києві виступатимуть всесвітньо відома  сопрано  Людмила Монастирська та незрівняний тенор Валентин Дитюк, а також знаменитий італійський альтист Даніель Пальміціо.

 

Як інформує УМ, про це 14 травня повідомили у КМДА.

 

Автор ідеї та керівник цього проєкту  з семирічною історією – професор Нікола Франко Баллоні, відомий організатор масштабних міжнародних культурних ініціатив в Україні. У концерті незмінно представлені найяскравіші зірки:  італійські та українські, а також країни, яка головує в Раді Європейського Союзу, цьогоріч це Португалія.

 

У програмі святкового дійства  –  перлини європейської класичної музики:  твори Людвіга ван Бетховена, Джоаккіно Россіні, Джакомо Меєрбера, Вінченцо Белліні, Гаетано Доніцетті, Джакомо Пуччіні, Макса Бруха та Миколи  Лисенка. Прозвучить  прем’єрне виконання Концерту для віолончелі з оркестром (тв.129) Роберта  Шумана у транскрипції для альта Даніеля Пальміціо.

 

Супроводжуватиме виступи зіркових солістів Симфонічний оркестр Національної опери України  під керівництвом португальського диригента Педро Амарала   –  головного диригента та художнього керівника Лісабонського оркестру  Metropolitana. Хоровим   обрамленням концерту опікується головний хормейстер Національної опери України Богдан Пліш.

 

Гала-концерт організовано Міністерством культури та інформаціної політики, Національною оперою України у співробітництві з Посольством Італії, Італійським інститутом культури та Посольством Португалії в Україні, Інститутом Камоенса.

Варто згадати, що кілька днів тому у Національній опері України відбувся святковий концерт Gala  Italia   з нагоди 160-ї річниці утворення Італійської держави (1861–2021), автором ідеї та керівником якого був так само  Нікола Франко Баллоні.