Для фільму про Василя Стуса дознімуть зниклі сцени із Віктором Медведчуком

10:06, 12.08.2018
Для фільму про Василя Стуса дознімуть зниклі сцени із Віктором Медведчуком

Василь Стус відмовився від "допомоги" Віктора Медведчука під час суду (колаж ВВС Україна)

Режисер фільму про Василя Стуса Роман Бровко після розголосу та скандалу пообіцяв дозняти сцени із Віктором Медведчуком, які зникли із фільму нібито через задовгий хронометраж.

"Це наше загальне рішення групи. Ми розуміємо зараз суспільне невдоволення, котре вийшло в цій ситуації. Оскільки ми знімаємо кіно на широку аудиторію, то, звісно, маємо враховувати думку цієї аудиторії та йти їй назустріч", - сказав Роман Бровко "Громадському радіо".

Інформація про те, що сцену суду буде дознято, повідомляється також у заяві від імені знімальної групи на сторінці стрічки "Стус" у Facebook.

"Ми визнаємо, що, видаляючи з останнього драфту сценарію серед іншого і цю сцену, ми не достатньо відповідально підійшли до аналізу її значущості для суспільства", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, що навколо зйомок фільму "Птах душі" про українського поета Василя Стуса розпочався скандал, коли стало відомо, що зі сценарію були вилучені сцени за участі персонажа на ім’я Віктор Медведчук.

За словами актора Геннадія Попенка, це нібито було зроблено після погроз за особистим "проханням" політика Віктора Медведчука, який свого часу був адвокатом Василя Стуса.