Письменник Володимир Войнович помер у віці 85 років

11:33, 28.07.2018
Письменник Володимир Войнович помер у віці 85 років

Володимир Войнович у травні 2018 приєднався до заяви російських літераторів на захист українського режисера Олега Сенцова

Письменник Володимир Войнович помер від серцевого нападу 27 липня в Москві у віці 85 років.

Про це повідомив журналіст Віктор Давидов у Facebook.

"Дві години тому помер Володимир Войнович. Серцевий напад". - написав він близько опівночі 28 липня.

Згодом цю інформацію підтвердив письменник Віктор Шендерович.

"Помер Володимир Войнович. Я ненадовго прибирав цей пост, але на жаль, це не помилка...", - написав Віктор Шендерович у Facebook.

Володимир Войнович – російський письменник, поет, драматург. Дисидент, політемігрант – з 1980 по 1992 рік жив у Німеччині та США.

Найвідоміші його твори – антиутопія "Москва 2042", повість "Шапка" (за нею був знятий однойменний фільм), "Два товариша" (також екранізована в 2000 році), "Портрет на тлі міфу" - книга, присвячена Олександру Солженіцину та сформованих навколо нього міфів (2002), "Претендент на престол","Переміщена особа", "Монументальна пропаганда".

Роман "Життя і незвичайні пригоди солдата Івана Чонкіна" був екранізований двічі: у вигляді фільму в 1994 році і у вигляді серіалу в 2007-му.

Володимир Войнович критикував агресію Росії проти України: захоплення Криму ат війну на Донбасі, а також виступав на підтримку Надії Савченко під час її утримання в Росії.