Ірина Білик визнала Росію агресором перед концертом у Львові

08:25, 07.03.2018
Ірина Білик визнала Росію агресором перед концертом у Львові

Ірина Білик визнала Росію країною-агресором перед концертому львівській опері.
 
Праворадикали «Добровольчого руху ОУН», «Спротив Романа Шухевича» та «Дух нації» заблокували вхід до Львівського театру опери та балету перед початком концерту. Потім зайшли до гримерки Ірини Білик і вимагали у неї визнати Росію країною-агресором та визнати окупацію Криму.
 
«Мій чоловік є громадянином Росії, мій син міг би бути громадянином Росії, бо в нього тато – росіянин. Ми вирішили, що наш син – українець. Я знаю точно, що мій чоловік – не агресор. Він, як і тисячі росіян, співчуває Україні. Те, що ви одним словом хочете підписати всіх артистів під один шаблон, це неправильно. Можна говорити тільки про те, що політика Росії є агресивна до України. Це є неправильним і ми це засуджуємо. Але в чому винні мільйони росіян, у тому числі і мої родичі, які там живуть? Я не вважаю, що прості люди, які там живуть, є агресорами. Так, політика Росії і її політичної еліти, є агресивна щодо України. Так, Крим має бути наш!», – зазначила Ірина Білик у гримерці перед початком концерту.
 
Уперше активісти заявили про блокування концерту на початку лютого. Причиною блокування концерту стало те, що співачка у 2015 році відвідувала Крим і у 2017 році була гостею заходів відзначення ювілею співака Філіпа Кіркорова, які, зокрема, проходили і в Кремлівському палаці в Росії. Після цього Ірина Білик на своїй сторінці написала пост про допомогу дітям атовців, аби уникнути зриву концерту. Активісти вимагали, щоби співачка офіційно визнала Росію країною-агресором. Проте замість Ірини Білик Росію агресором визнав її продюсер