У Нідерландах продемонстрували невідому картину Ван Гога

21:49, 17.01.2018
У Нідерландах продемонстрували невідому картину Ван Гога

Забутий ескіз "Гора Монмартр з кар'єрами" зберігався у приватній колекції майже століття.

Невідому досі картину голландського художника Вінсента Ван Гога показали у Нідерландах: монохромний ескіз "Гора Монмартр з кар'єрами" датується 1886 роком, невдовзі після переїзду митця до Парижа.

 

Забута робота зберігалася у приватній колекції впродовж майже століття.

 

Про це повідомляють європейські ЗМІ у середу.

 

Малюнок, разом з іншим подібним полотном "Гора Монмартр", виставили у музеї після тривалої перевірки.

 

"Таке відкриття завжди значне. Це справді винятково, це трапляється нечасто", - повідомив AFP старший науковий співробітник музею Ван Гога в Амстердамі Тіо Меедендорп.

 

Він вважає, що знахідка більше узгоджується з раннім формальним стилем Ван Гога, який він розвинув в Антверпенській академії мистецтв, перш ніж переїхати до Парижа, де його стиль став більш експериментальним.

 

Невідому роботу знайшли у 2013 році, коли її привезли в Музей Ван Гога для дослідження, розповів пан Меедордорп. Голландські родичі американського приватного колекціонера купили малюнок з галереї в Нідерландах у 1917 році. Але музей, на прохання колишнього власника, не повідомив про цю знахідку одразу.

 

"Після цього ми підтвердили, що це справді Ван Гог, - сказав пан Меедендорп, - але нас зацікавило питання про його походження".

 

Експерти музею Ван Гога вважають, що ескіз спочатку належав Джоанні ван Гог-Бонгер, дружині брата Вінсента Тео, яка пронумерувала його "123". Тоді у 1917 році малюнок продали.

 

Коли науковці музею дістали ескіз з рамки, пан Меедендорф знайшов ззаду на малюнку номер "123".