У «Слузі народу» вважають достатніми 8 тисяч гривень допомоги ФОПам

16:38, 30.12.2020

Сума допомоги ФОПам на період локдауну була обрана, виходячи з можливостей держави і терміну жорстких обмежень.

 

Як інформує УМ, про це заявила нардеп від Слуги народу, голова підкомітету з питань видатків держбюджету Леся Забуранна в інтерв'ю УНІАН.

 

На її думку, на два тижні жорсткого карантину 8 тисяч - це достатня сума.

 

"Сума була обрана, виходячи з можливостей. Ми розуміли ту кількість коштів, яка у нас може бути акумульована, і прорахували приблизну кількість суб'єктів підприємницької діяльності, сфера зайнятості яких належить до ризикових категорій. І, власне, було визначено, що, в середньому, держава може забезпечити таку кількість людей по 8 тисяч гривень. Плюс, прорахунок був на два тижні, поки буде діяти локдаун. На цей період 8 тисяч - це достатня підтримка", - говорить Забуранна.

 

Нагадаємо, ФОПам почали виплачувати карантинну допомогу. При цьому в Раді не розуміють, чим ще можна допомогти ФОПам. Більше відстрочок фіскалізації не буде, заявив Арахамія, але наголосив, що депутати готові до діалогу.

 

Пізніше ФОПам пояснили відмову в "карантинних" грошах. Є перелік умов, яким необхідно відповідати, щоб отримати одноразову фінансову допомогу, кажуть в Дії.

 

Як повідомляла УМ, пенсійний фонд почав виплачувати одноразову матеріальну допомогу ФОПам та найманим працівникам. З 22 грудня допомогу отримали вже понад 280 тисяч людей.

 

Гумористи студії "Квартал 95" у програмі "Вечірній квартал" висміяли протест підприємців, які 22 грудня проводили акцію біля "Палацу Україна", де виступали "кварталівці"