Україна отримала €600 млн траншу від ЄС

15:20, 09.12.2020
Україна отримала €600 млн траншу від ЄС

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль висловив подяку Єврокомісії.

Єврокомісія від імені Євросоюзу виділила Україні 600 мільйонів євро макрофінансової допомоги, пов'язаної з пандемією COVID-19.

 

Як інформує УМ, про це повідомила прес-служба ЄК.



"Україна, як і раніше, займає важливе місце в європейському порядку денному. Це наша сусідня країна, і вона належить Європі. Ми непохитні в тому, щоб пропонувати політичну, фінансову і технічну підтримку, особливо в цей час кризи, як відповідь на пандемію COVID-19 і подолання соціальних і економічних наслідків", - підкреслив виконавчий віце-президент ЄК Валдіс Домбровскіс.
 

Дипломат нагадав, що це перший транш надзвичайної макрофінансової допомоги, який "підтверджує солідарність ЄС з Україною і наше постійне тісне співробітництво".
 

"Я бажаю уряду України у 2021 році виконати свою програму реформ, щоб покращити рівень життя, продовжити боротьбу з корупцією і наблизити Україну до ЄС", - резюмував віце-президент ЄК.
 

У свою чергу президент Володимир Зеленський подякував ЄС за надання макрофінансової допомоги Україні.
 

"Вдячний нашим партнерам... за надання Україні макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро. Це вагомий сигнал підтримки економічної стабільності і подальшого курсу реформ в Україні", - написав Зеленський у Twitter.
 

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль також висловив подяку Єврокомісії.


"Україна високо цінує підтримку Європейського Союзу... Це зміцнить макрофінансову стабільність України в складні часи пандемії COVID-19", - написав Шмигаль у Twitter.
 

Нагадаємо, що ЄС хоче допомогти в перезапуску боротьби з корупцією. Брюссель пропонує Києву допомогу у відновленні роботи антикорупційних інституцій після конституційної кризи.