Справа Суркісів: Приватбанк оскаржуватиме рішення суду

13:36, 03.09.2020
Справа Суркісів: Приватбанк оскаржуватиме рішення суду

Суд Києва 2 вересня задовольнив позов офшорних компаній братів Суркісів до державного "Приватбанку".

"Приватбанк" планує оскаржити рішення Печерського райсуду Києва щодо Георгія та Ігоря Суркісів. Відповідно до нього, з фінустанови мають примусово стягнути 350 мільйонів доларів (майже 10 мільярдів гривень) на користь компаній, які належать братам.


Таку заяву зробив голова правління фінустанови Петр Крумханзл. За його словами, "Приватбанк" – найбільший і найприбутковіший державний банк в Україні. Тому тут роблять все можливе, що ніякі судові процеси не впливали на якісне обслуговування клієнтів і стійкість бізнес-моделі, повідомляє Укрінформ.

 

"В результаті таких судових рішень наш внесок в розвиток країни – наші дивіденди до держбюджету – можуть значно скоротитися. У даному конкретному випадку правова позиція банку була виключно сильною та підкріпленою переконливими фактами та доказами. Ми будемо оскаржувати це рішення", - наголосив Крумханзл.

 

Голова правління "Приватбанку" додав, що фінустанова продовжить домагатися справедливості як в Україні, так і в міжнародних юрисдикціях. Крумханзл зауважив, що ця справа стосується й українських платників податків, оскільки ті – кінцеві акціонери банку.

 

Як повідомляла УМ, Печерський районний суд Києва 2 вересня задовольнив позов офшорних компаній братів Суркісів до державного "Приватбанку". Суть позову – депозити на 250 мільйонів доларів та відсотки, які за ці гроші набігли від 2016 року, а це ще приблизно 100 мільйонів доларів.