Херсонський автомобільний міст засипали огірками і редискою сільгоспвиробники, фото

16:02, 26.04.2020
Херсонський автомобільний міст засипали огірками і редискою сільгоспвиробники, фото

Фермер висипав огірки на дорогу під час акції протесту на Херсонському автомобільному мосту через Дніпро. (Фото Херсонської майстерні новин)

Не припиняють акції протесту сільгоспвиробники Олешківського і Голопристанського районів Херсонщини. Адже через закриття ринків вони не можуть продати городину, яку традиційно звозили і скуповували підприємці з усієї країни на оптовому овочевому ринку в селищі Великі Копані поблизу Херсону.

 

Цього разу аграрії влаштували акцію протесту, перекривши розташований неподалік від обласного центру Антонівський (Херсонський) автомобільний міст через річку Дніпро в неділю.

 

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляють місцеві ЗМІ і користувачі соцмереж Херсонщини.

 

 

Зокрема, близько 250 учасників акції постійно ходили по розташованому на Антонівському мосту пішохідному переході. При цьому, люди вимагали, щоб до них прибув представник облдержадміністрації.

 

При цьому, учасники акції обурювалися: "Звідки в нас у супермаркетах, яким дозволили працювати, імпортні овочі, коли кордони закриті? Хто наживається на імпорті? А ми не можемо продати овочі, бо ринки закриті. Редиску здаємо гуртом по 2 гривні за кіло, огірки по 8, капусту по 5!". 

 

 

Водночас, один із фермерів, який бере участь у цій акції, висипав на дорогу кілька ящиків огірків, привезених в вантажному мікроавтобусі. Свої дії він пояснив тим, що вирощений урожай нікуди дівати.

 

Акція спричинила транспортний корок на мосту. При цьому, за даними свідків, мітингарі ще й закидали редискою автомобіль меражі маркетів АТБ, як належний до конкуруючої організації, якій дозволили працювати під час карантину. 

 

 

Також на місці події перебувають близько 60−70 працівників поліції, які роз’яснювали громадянам необхідність дотримання дистанції та вимог карантину, проте мітингувальники до них не дослухалися.

 

 

Напередодні поліція Херсонщини наголошувала, що кожен громадянин, який прийде на запланований на Антонівському мосту мітинг, буде притягнутий до адміністративної відповідальності за ст. 44−3 «Порушення правил щодо карантину людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

За даними поліції, акцію протесту організували саме мешканці Олешківського та Голопристанського районів, де зафіксовано найбільше хворих на коронавірус.

 

Голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв так і не приїхав до виробників і не направив свого представника, але написав з цього приводу пост у соцмережах.За його словами, влада області розробляє план антикризових економічних заходів, який обговорять 28 квітня.  Відтак, пан Гусєв закликав фермерів направляти йому пропозиції по розвитку АПК Херсонщини і пообіцяв зустрітися з їхніми ініціативними групами.

 

«Порушення тих обмежень, які введені відповідними рішеннями уряду, будуть ретельно фіксуватись та каратимуться у відповідно до норм законодавства. Тому, в чергове закликаю усіх дотримуватись карантину!», - написав Юрій Гусєв у Facebook на адресу пікетувальників.

 

Зауважимо, що наразі на Херсонщині працює один ринок – найбільший на півдні України гуртовий овочевий ринок у Великих Копанях "Нежданний".

 

Як повідомляла «УМ», Кабінет міністрів продовжив дію обмежувальних заходів у зв’язку з пандемією коронавірусу до 11 травня.

 

Через закриття ринків в Україні,  у селі Великі Копані в Олешківському районі Херсонської області виник колапс зі збутом великої кількості городини, яку тонами викидали на смітник або віддавали свиням.

 

Раніше уряд подовжив карантин до 11 травня і натякнув, що  «масковий режим» триватиме ще максимум 2 роки, як і соціальна дистанція.