Facеbook видалив майже сотню акаунтів за політизацію на виборах в Україні

10:55, 09.07.2020
Facеbook видалив майже сотню акаунтів за політизацію на виборах в Україні

На сторінках акаунтів цієї мережі публікувалися політичні меми, пости про Крим, НАТО,

Facebook видалив 72 акаунти, 35 особистих сторінок і 13 облікових записів Instagram. Вони займалися політичною агітацією в Україні, а на їхню діяльність витратили майже 2 мільйони доларів.
 

Як повідомляє УМ, про це повідомляється у блозі компанії.

 

«Ми видалили 72 акаунти у Facebook, 35 сторінок та 13 акаунтів в Instagram, які були задіяні в скоординованій неаутентичній поведінці. Ця мережа зосереджувала свою увагу на внутрішній аудиторії», - заявили у соцмережі.

 

Зазначається, що ця мережа фейкових акаунтів пов'язана з рекламним агентством Postmen DA в Україні. Вона була особливо активна під час президентських і дострокових парламентських виборів в Україні у 2019 році.

 

За даними Fb, на сторінках акаунтів цієї мережі публікувалися політичні меми, пости про Крим, НАТО, економічну політику в Україні, внутрішню політику, вибори, критику й підтримку на адресу різних кандидатів у президенти, включаючи Володимира Зеленського, Петра Порошенка й Юлію Тимошенко.

 

Загалом особи, які управляли цими сторінками, витратили на рекламу своїх постів у Facebook й Instagram 1,93 мільйона доларів США, зазначають у компанії.

 

Раніше Марк Цукерберг заявляв, що компанія щоденно видаляє близько мільйона фейкових акаунтів. Частина з них пов'язані з урядами чи політиками в багатьох країнах світу.