На аукіцоні Christie's вперше продали картину, яку створив штучний інтелект

17:21, 26.10.2018
На аукіцоні Christie's вперше продали картину, яку створив штучний інтелект

"Портрет Едмона Беламі" входить в серію "Сім'я Беламі", створену французьким колективом Obvious за допомогою штучного інтелекту (фото: Christie’s)

Картина, створена штучним інтелектом, пішла з молотка на аукціоні Christie's за 432,5 тисячі доларів.
 
Про це повідомляє The Verge.
 
Це перша подібна робота, яку продали на великому аукціоні, заявили в Chirstie's; спочатку лот оцінювали в 7-10 тисяч доларів. 
 
Картина називається "Портрет Едмона Беламі" і входить в серію "Сім'я Беламі", створену французьким колективом Obvious за допомогою штучного інтелекту, який вивчив 15 тисяч портретів XIV-XX століть.
 
Obvious використовували алгоритм генеративно-змагальної мережі, який передбачає змагання двох нейромереж. Перша мережа, подивились історичні портрети, намагалася створити свою картину; друга мережа (так званий дискримінатор) повинна була відрізнити її від справжніх.
 
"Мета - змусити діскрімінатор думати, що нові зображення - це справжні портрети. В такому випадку ми і маємо результат", - розповіли в Obvious.
 
Obvious запозичили (імовірно, значною мірою) код 19-річного художника Роббі Беррата, який відомий створенням творів мистецтва за допомогою нейромереж (наприклад, репу на основі текстів Каньє Уеста).
 
Як повідомляла "УМ", у Нью-Йорку в аукціонному домі Christie's мільярдер Стів Вінн пошкодив автопортрет Пабло Пікассо "Моряк", який він виставив на продаж.