Нурсултан Назарбаєв заборонив анонімні коментарі в інтернеті

10:40, 28.12.2017
Нурсултан Назарбаєв заборонив анонімні коментарі в інтернеті

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв підписав закон, що забороняє починаючи з наступного року писати анонімні коментарі в інтернеті. Про це повідомила прес-служба глави республіки.
 
За інформацією агентства Sputnik Казахстан, відтепер інтернет-користувачі не зможуть залишати анонімні коментарі на казахстанських інформаційних ресурсах. Влада зобов’яже власника сайту укладати з читачами угоду про ідентифікацію на порталі електронного уряду або за допомогою SMS-ідентифікації.
 
Раніше міністр інформації і комунікацій Даурен Абаєв пояснив, що зміни до законодавства викликані образами в мережі, а також коментарями, що розпалюють соціальну й міжнаціональну ворожнечу.
 
У той же час, поправки до закону до не забороняють використовувати вигадане ім’я при коментуванні. Але тепер можна буде перевірити, хто зареєстрований під псевдонімом.
 
Під заборону не підпадають такі популярні ресурси як Facebook, Youtube, Instagram. У разі розміщення на них закликів до протиправних дій, на сайти будуть відправлятися повідомлення з проханням видалити контент.