Перша медаль: Михайло Романчук знову став чемпіоном Європи з плавання

22:43, 16.08.2022
Перша медаль: Михайло Романчук знову став чемпіоном Європи з плавання

Михайло Романчук приносить Україні першу медаль у плаванні на чемпіонаті Європи з водних видів спорту у Римі. (facebook.com/olympicua)

Український спортсмен Михайло Романчук приніс збірній України з плавання не просто першу, а золоту медаль на чемпіонаті Європи з водних видів спорту в Риму у вівторок.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє НОК України 16 серпня ввечері.

 

«Михайло Романчук приносить Україні першу медаль у плаванні на чемпіонаті Європи з водних видів спорту у Римі. Українець здобув золото у запливі на 1500 метрів вільним стилем!», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що Романчук подолав дистанцію за 14:36.10. І саме цей час став новим рекордом України.

 

У НОК України зауважують, що Михайло виборює золото вже на третій континентальній першості поспіль.

 

До фіналу 1500 метрів Романчук підходив у статусі чинного чемпіона Європи. І підтверджував свій статус на першій половині дистанції, випереджаючи італійця Ґреґоріо Палтріньєрі, і француза Дам'єна Джолі.

 

На другій половині дистанції Романчук не лише втримав перевагу над суперниками, але й збільшив її. У підсумку він захистив звання чемпіона Європи.

 

Михайло Романчук (Україна) - 14:36.10

Ґреґоріо Палтріньєрі (Італія) - 14:39.79

Дам'єн Джолі (Франція) - 14:50.86

 

Як повідомляла «УМ», на чемпіонаті Європи-2022 з водних видів спорту українки встановили рекорд за "золотом" у артистичному плаванні та вперше в історії виграли медальний залік.