Луческу пішов з «Динамо» через ворожість ультрас

17:25, 27.07.2020
Луческу пішов з «Динамо» через ворожість ультрас

Мірча Луческу подякував Ігорю Суркісу за довіру і пішов.

Румунський тренер Мірча Луческу вирішив розірвав контракт з київським «Динамо» у понеділок, 27 липня. Сталося це через чотири дні після призначення головним тренером.

 

Як передає «Україна молода», одним з перших про це повідомив румунський журналіст Емануель Рошу.

 

За його словами, причиною розірвання контракту стало ставлення уболівальників київського клубу до нового головного тренера, адже Луческо тривалий час очолював донецький «Шахтар» - головного опонента «динамівців».

 

 

Згодом сам Мірча Луческу підтвердив розірвання контракту з «Динамо» румунським ЗМІ.

 

«Вдячний сім'ї Суркісів за надану довіру і зроблену пропозицію. Але я не зможу працювати в атмосфері ворожості, особливо з боку ультрас, чия підтримка так потрібна команді. Я ніколи не був боягузом, відповідав на спортивні виклики. Як доказ - переходи з Галатасарая в Бешикташ або з бухарестського Динамо в Рапід. Фани цих клубів теж мають серйозну ворожнечу. Але вони змогли мене прийняти з розпростертими обіймами. Мені вдалося з їхньою підтримкою виграти титули в цих країнах», - заявив містер.

 

За його словами, він не зможе прийняти шанувальників «Динамо», які діють проти інтересів клубу.

 

І додав: «Думаю, прийшов час змін, що викликало б конкуренцію, ентузіазм, мотивацію, повернуло б команду на рівень, який диктують традиції і історія клубу. Мій перехід в Динамо не має ніякого відношення до зарплати. Гроші - останнє, що мене цікавило. Я хотів повернутися в футбол, в Україну, де я отримував величезне задоволення. Знову потрапити в цю атмосферу непередбачуваного і хвилюючого футболу. Я зробив це з ентузіазмом і впевненістю в потенціалі молодих українських футболістів, багато з яких грають за збірні. Я хотів змагатися, як і багато років тому, щоб пустити струм по трибунах. Україна на це заслуговує».

 

Як повідомляла «УМ», румунський футбольний фахівець Мірча Луческу, очоливши київське "Динамо" чотири дні тому, став найстаршим діючим тренером у світі.