У київському гідропарку бодібілдери напали на журналістів, фото

20:00, 02.04.2020
У київському гідропарку бодібілдери напали на журналістів, фото

Відкритий спортмайданчик у Гідропарку вважається найсуворішою качалкою світу.

Невідомі культуристи напали на знімальні групи двох телеканалів, які готували репортажі про те, що окремі прихильники здорового способу життя не дотримуються карантину і відвідують спортивні майданчики у Гідропарку в Києві.

 

Про напади на журналістів повідомляє прокуратура Києва у четвер.

 

За цими фактами правоохоронці вже почали розслідування.

 

«Журналісти та оператор вже написали заяви до Дніпровського управління поліції столиці, і планується, що сьогодні у них візьмуть пояснення. Нападників шукають за орієнтуванням", йдеться у повідомленні.

 

 

Попередньо правоохоронці встановили, що знімальні групи двох телеканалів ("Еспресо" та "Зік") зазнали нападів, коли готували матеріал про результати інспектування столичних парків та спортивних майданчиків, зокрема, щодо дотримання киянами заборон на їх відвідування під час карантину.

 

Так, один з чоловіків-бодібілдерів, який перебував на спортивному майданчику в Гідропарку, обурився на зауваження журналістів про те, що він порушує карантин, напав на першу знімальну групу та пошкодив їхню техніку.

 

Через деякий час на вказаний спортмайданчик приїхали журналісти з іншого телеканалу та почали зйомку аналогічного репортажу. У ході зйомки інший невідомий культурист напав на іншу знімальну групу, застосував фізичну силу відносно журналістки та пошкодив знімальну техніку.

 

Загалом внаслідок сутичок тілесні ушкодження отримали двоє журналістів та оператор.

 

За фактами інцидентів розпочато два кримінальні провадження. Перше - за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Друге - за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу.

 

 

Зауважимо, що пляжний майданчик зі спортивними снарядами у Гідропарку неофіційно називають у середовищі культуристів, як "найсуворіша качалка у світі".