Місто Суджа стирають з лиця землі російськими КАБами і артилерією

19:30, 31.08.2024

Росіяни закидають Суджу КАБами, обстрілюють артилерією і дронами-камікадзе. (facebook.com/UALandForces)

Сухопутні війська ЗСУ заявляють, що російські вояки стирають з лиця землі місто Суджа Курської області рф.

 

Вони знищують своїх лише тому, що місто контролюють українські війська.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють Сухопутні війська ЗСУ в суботу.

 

«Знищують своїх же. Попри те, що Суджа знаходиться у тилу, росіяни стирають її з лиця землі: закидають керованими авіаційними бомбами (КАБами), обстрілюють артилерією і дронами-камікадзе.

 

У пʼятницю, 30 серпня, російський КАБ поцілив у місцевий дитячий садочок, а ворожа авіація нанесла у Суджі удари по будинкам у приватному секторі», - йдеться у повідомленні.

 

 

За даними ЗСУ, з майже 5 тисяч місцевих у Суджі залишилося близько 200 цивільних людей, яким, згідно з нормами міжнародного гуманітарного права, допомагають українські військові.

 

 

Переважна більшість залишенців – люди пенсійного віку.

 

Днями представники новоствореної української воєнної комендатури налагодили водопостачання у Суджі, щоб місцеве населення мало доступ до питної води. Раніше, завдяки українським військовим, дана проблема вирішувалась за допомогою водовозів та вантажівок із багатокубовими ємностями.

 

 

"Медичну допомогу цивільним у Суджі теж надають українські військові: на стабпунктах, у "кейсеваках" і всюди, де є поранені та хворі", – зазначили в Сухопутних військах.

 

Нагадаємо, станом на 30 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський на засіданні Ставки доповів, що українські військові за добу просунулися на окремих напрямках у Курській області рф до двох кілометрів та взяли під контроль 5 квадратних кілометрів ворожої території.

 

Як повідомляла «УМ», історик та аспірант Українського католицького університету, десантник Микола Гаєвой поліг у бою на Курщині 27 серпня.